„Diavolii“ lui Alex Ferguson nu au reusit decit o remiza alba acasa, cu Villarreal, si sint la un pas de eliminarea din grupele Ligii Campionilor, care le-ar aduce pierderi substantiale

Alte trei echipe, Bayern, Juventus si Ajax, si-au asigurat prezenta in optimile Ligii Campionilor, dupa meciurile din prima zi a etapei a cincea. In Grupa A, lucrurile au devenit cit se poate de clare. Favoritii seriei, nemtii si italienii, s-au calificat mai departe, raminind sa-si dispute doar pozitia de lider, in timp ce Bruges va merge in Cupa UEFA, iar pentru Rapid Viena se va termina sezonul european, gruparea austriaca nereusind nici macar un egal in cinci meciuri.

Rezerva Mutu

"Seara lui Del Piero", a titrat "Gazzetta dello Sport", dupa ce idolul torinezilor a semnat singurul gol al partidei cu Bruges, in timp ce "Bild" s-a axat pe eficienta bavarezilor, lipsiti de aportul lui Ballack, care va pleca din vara: "Se poate si fara vedete". La Juventus, Adrian Mutu a jucat doar zece minute, desi presa italiana sustinea ca va fi titular.

Pur si simplu Ronaldinho

In Grupa B, Ajax, fara Bogdan Lobont sau Nicolae Mitea, s-a calificat si ea in optimile Ligii Campionilor, invingind la limita, scor 2-1, pe Sparta Praga. "Din recital in recital", a titrat "El Mundo Deportivo", dupa ce Barcelona, cu Ronaldinho in forma maxima, a oferit o noua seara spectaculoasa, cistigind cu 3-1 duelul cu Werder Bremen. Brazilianul a inscris un gol si a dat pasele decisive la celelalte doua, determinindu-i si pe jurnalistii de la "Bild" sa exclame: "Ronaldinho este extraterestru!".

Manchester in criza

Nu la fel de multe motive de bucurie au suporterii englezi, in special cei ai lui Manchester, elevii lui Alex Ferguson nereusind decit o remiza alba contra celor de la Villarreal, astfel incit sint obligati sa invinga in deplasarea de la Benfica pentru a merge mai departe in Liga Campionilor. Tabloidul "The Sun" a facut calculele pentru o eventuala ratare a calificarii: "Daca nu merge in optimi, Manchester pierde 15 milioane de lire sterline".

In ciuda situatiei delicate in care se afla echipa antrenata de el, Alex Ferguson nu pare a fi intrat in criza, oferind chiar pronosticuri, in care nu include, insa, formatia sa: "Favorita mea este Lyon si cred ca poate cistiga Liga Campionilor, in ciuda numelor mari". Presa si suporterii au cazut de acord ca absenta lui Roy Keane a fost decisiva, pe Old Trafford fanii afisind un banner pe care scria: "Keane 1993-2005 legenda rosie".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.