In trecut multi asociau numele Nasului cu impresarii Giovani si Victor Becali. Acum lucrurile s-au schimbat esential.

"Fotbalul romanesc a reactionat din nou unei tentative a fratilor Becali de a controla fotbalul". Acesta este un enunt des auzit in ultimul timp, facandu-se analogie cu alegerile de la Liga Profesionista de Fotbal de acum patru ani cand Gino Iorgulescu, sprijinit de Giovani, a incercat sa preia sefia Ligii. Atunci, lumea fotbalului romanesc s-a mobilizat, uitand animozitatea fatisa fata de Mitica. Dupa cum se stie, in lumea impresariatului intre fratii Becali si restul s-a cascat mereu o prapastie, adancita de legatura lor cu Nasul.

Din aceasta cauza, Mircea Sandu a fost mai mereu contestat. Unul dintre reprezentantii opozitiei in impresariat, Florin Iacob, ii acorda acum credit Nasului: "In ultimii ani, Mircea Sandu a fost considerat cel mai mare rau din fotbalul romanesc. Acum are sansa sa demonstreze ca poate sa faca multe lucruri bune si eu personal sunt convins ca o va face".

Florin Prunea da ghetele pe mapa

Proaspat propus de noul director executiv in functia de director al departamentului relatii internationale, portarul lui FC National, Florin Prunea, se vede pus in situatia de a iesi din sport. Insusi fostul sau coleg, Ionut Lupescu, a sugerat ca daca portarul va accepta oferta sa atunci e musai sa se lase de fotbal. "Ionut are dreptate, nu poti face mai multe lucruri deodata si sa iasa si bine. E ca si cum alergi dupa doi iepuri.", a spus Prunea, care a adaugat: "Nu e usor dupa atatia ani, dar, daca am optat pentru asta, trebuie sa merg inainte. Din iarna voi renunta la fotbal".

100 de milioane $ pentru stadioane

Presedintele Mircea Sandu a tinut sa anunte in cadrul conferintei de presa ca o societate americana este dispusa sa investeasca in fotbalul nostru. "Vor aloca 100 de milioane de dolari pentru constructia sau renovarea a patru stadioane", a dezvaluit Nasu’". Vestea l-a luat prin surprindere si pe noul director, Ionut Lupescu, care a tinut sa schimbe subiectul si a facut o referire la protestul celor 14 jucatori din "Generatia de Aur" care l-au sustinut pe Gica Popescu: "Lista aia a fost un fals. Ca dovada ca era si Belodedici semnat acolo, dar el nu numai ca nu stia nimic dar a si acceptat sa vina langa noi".

"Sagetica" spre Traian Basescu

Mircea Sandu s-a facut ca isi umfla muschii si, pentru a se impauna, a mimat un raspuns cu tupeu la adresa presedintelui Basescu. Acesta din urma catalogase drept "veste proasta" stirea ca Nasul a mai bifat un mandat. "Normal ca presedintele Romaniei este o persoana care poate face orice fel de consideratii si eu sunt obligat sa le accept, dar eu l-as ruga si pe dansul, si pe guvernanti sa isi indrepte privirea si spre sport, deoarece avem nevoie de ajutorul autoritatilor", a spus Sandu. In primul rand, federatia asteapta indeplinirea promisiunii cu privire la stadionul National.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.