Atacantul roman al echipei Sahtior Donetk, Ciprian Marica, a fost prezentat, in editia electronica de marti a cotidianului "Financial Times", drept o posibila figura reprezentativa a anului 2005, printr-o comparatie cu jucatorul formatiei Manchester United, Wayne Rooney.

Potrivit cotidianului britanic, Marica este un jucator caruia ii trebuie acordata mai multa atentie, si merita sa fie luat mai in serios chiar si decat Rooney, cu toate ca atacantul lui Sahtior este cu 22 de zile mai mare. Comparandu-l pe Marica cu varful lui Manchester United, "Financial Times" il pune pe fostul dinamovist in fata lui Rooney datorita celor cinci trofee obtinute (doua titluri de campion al Romaniei cu Dinamo Bucuresti, doua Cupe ale Romaniei tot cu alb-rosii si o Cupa a Ucrainei cu Sahtior). "Cu toate ca a debutat la seniori la aceeasi varsta ca si Rooney (16 ani), Marica are o colectie de medalii care l-ar face de rusine pe starul lui Manchester", a punctat editorialistul Jonathan Wilson.

Cotidianul britanic sustine ca accidentarea suferita de Marica la genunchi a stat in calea unor performante si mai mari. "Progresul sau a fost impiedicat de o accidentare la genunchi si cu greu ar fi putut avea un antrenor atat de intelegator ca al sau. Mircea Lucescu este un tehnician roman care are in palmares obtinerea unor rezultate notabile cu jucatori tineri. , spunea Lucescu", scrie "Financial Times".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.