In prima parte a zilei de sambata, 28 iulie, sportivii romani au debutat la Jocurile Olimpice in probele de canotaj, natatie si judo.

Judo

Alina Dumitru a castigat medalia de argint la proba de Judo dupa ce in finala a fost invinsa de Sarah Menezes (BRA) in varsta de 22 de ani.

In semifinala, Alina Dumitru a intalnit-o pe Tomoko Fukumi (Japonia) . Cele doua luptatoare s-au mai infruntat de patru ori inainte semifinalei de la Jocurile Olimpice de la Londra, aceasta fiind prima ocazie in care Alina s-a impus in fata japonezei.

Natatie

Dragos Agache
a incheiat pe locul 8 (ultimul) seria in care a luat parte la 100 de metri bras. Sportivul din Romania a fost eliminat din competitie.

In seria a treia a calificarilor, Dragos a incheiat doar pe pozitia a opta, cu un timp de 1:02.93. Marele castigator al seriei a fost francezul Giacomo Perez-Dortona (1:00.59), scrie hotnews.ro.

Canotaj

Echipajul feminin de dublu rame al Romaniei a ratat, sambata, calificarea directa in finala, urmand sa lupte in recalificari, la JO de la Londra. Echipajul format din Viorica Susanu si Georgeta Andrunache a luat startul pe culoarul 1, la Eton Dorney, in seria I, alaturi de SUA, Argentina, Germania si Marea Britanie, scrie mediafax.ro.

La JO de la Londra, Romania este reprezentanta de 103 sportivi. In 2008, la editia de la Beijing, tricolorii au incheiat cu un bilant de 8 medalii (4 de aur, 1 de argint si 3 de bronz), performanta cu care s-a clasat pe locul 17 in clasamentul pe medalii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.