Jocurile Olimpice incep oficial, in aceasta seara, cand regina Elizabeth a II-a va deschide cea de-a XXX-a editie, pe stadionul olimpic din Londra, de la ora 23.00, ora Romaniei.

Bisericile, institutii, cladiri ale Royal Navy, numerosi britanicii care detin clopotele si rutierii cu biciclete cu claxoane s-au alaturat acestui "concert", la initiativa lansata de artistul si muzicianul Martin Creed, laureat al Turner Prize, scrie MEDIAFAX.

El a avut nevoie de o autorizatie speciala pentru a include in manifestatie si Big Ben, marele clopot al ceasului din turnul de nord al Palatului Westminster din Londra. Ultima derogare dateaza de acum 60 de ani, circumstantele fiind cu totul altele, deoarece atunci era doliu national, dupa decesul regelui George VI, tatal reginei Elizabeth a II-a.

Big Ben a batut de 40 de ori, timp de trei minute.

Tot astazi, torta olimpica a fost urcata in barca regala Gloriana, pe Tamisa, urmand sa fie dusa in centrul Londrei. Si clopotelul Glorianei s-a alaturat "concertului" din Regatul Unit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.