Echipa olimpica a Romaniei ar putea castiga pana la 11 medalii la editia din acest an a Jocurilor Olimpice de la Londra, arata un raport al PwC "Economic Briefing Paper: Modelling Olympic performance".
Potrivit raportului, Romania ar putea castiga cu trei medalii mai mult decat acum patru ani la Beijing si s-ar putea clasa pe locul 19 in clasamentul general pe natiuni, in urma unor superputeri sportive precum Statele Unite, China, Rusia si Germania, dar inaintea unor tari ca India, Polonia, Turcia si Argentina, care au o populatie mai numeroasa si un Produs Intern Brut mai mare, scrie OnlineSport.ro.

"In general, numarul medaliilor castigate creste cand vine vorba de statele cu o populatie numeroasa si o forta economica semnificativa, dar cresterea nu este proportionala. David il poate invinge pe Goliat in arena olimpica, desi superputerile sportive precum Statele Unite, China si Rusia vor domina si pe mai departe clasamentul pe natiuni", a explicat autorul raportului, economistul sef al PwC Marea Britanie, John Hawksworth.

Citeste intregul articol pe OnlineSport.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.