De la 10.490 de sportivi asteptati la Londra la turma de 70 de oi care va participa la ceremonia de deschidere, turul de orizont in cifre al Jocurilor Olimpice de la Londra.

11 milioane de bilete au fost emise pentru JO si jocurile paralimpice, din care 6,60 de milioane pentru spectatorii britanici. 75% au fost vandute in Regatul Unit. Restul s-a impartit intre CIO, sponsori si comitetele nationale, scrie OnlineSport.ro.

9,3 miliarde de lire sterline au fost cheltuite pentru organizarea JO. Este aproape de patru ori mai mult decat costul prevazut in momentul acceptarii candidaturii Londrei, in 2005.
Bugetele stabilite initial pentru securitate si ceremoniile de deschidere si inchidere au fost dublate. Cel de securitate ajunge acum la 553 milioane de lire, iar cel pentru ceremonii la 81 de milioane de lire sterline.

10.490 sportivi, inscrisi la 26 de discipline olimpice, vor concura la 302 probe. Ei vor fi supusi la 5.000 de teste antidoping.

Citeste intregul articol pe OnlineSport.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.