Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) constata cu regret utilizarea unor simboluri olimpice in cadrul campaniei pentru referendum si a cerut "cu fermitate" incetarea imediata a folosirii acestora in scopuri politice.

"Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a urmarit cu preocupare evolutia situatiei politice din tara noastra, prin prisma participarii sportivilor romani la Jocurile Olimpice de la Londra. COSR a constatat cu regret utilizarea, fara stiinta sa, a simbolurilor olimpice si anume a tortei, flacarii si stafetei in cadrul campaniei pentru referendum, sub denumirea de «flacara democratiei», cu aluzie directa la cuvantul «olimpic», de catre echipa de campanie a presedintelui suspendat si de catre domnia sa. Sunt incalcate, in felul acesta, prevederile Chartei Olimpice referitoare la proprietatea intelectuala, dar mai ales principiile si valorile olimpismului, care interzic utilizarea acestor simboluri, cu adevarat sacre si universale, in scopuri politice", se arata in comunicatul COSR.

"Flacara Democratiei", aruncata in Dunare

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman mentioneaza ca folosirea simbolurilor olimpice in scopuri politice risca sa puna sub semnul intrebarii adeziunea Romaniei la valorile universale de respect, egalitate si solidaritate. "Miscarea olimpica, COSR sunt profund atasati ideii de independenta, dar si de respect fata de lumea politica, cu care doresc sa intretina in permanenta relatii dintre cele mai bune, de partenariat constructiv, in interesul sportivilor, in primul rand, al tinerilor din tara noastra, in general. In acest context, cerem cu fermitate incetarea imediata a utilizarii simbolurilor olimpice in scopuri politice, care risca sa puna sub semnul intrebarii adeziunea cu adevarat a Romaniei, dar mai ales a unora dintre oamenii sai politici, la valorile universale de respect, egalitate si solidaritate, valori olimpice, dar deopotriva valori europene fundamentale", precizeaza COSR, potrivit MEDIAFAX.

Citeste si:
Ciucă şi-a exprimat susţinerea faţă de consolidarea bazelor...
Ciucă şi-a exprimat...

In 14 iulie, la finalul mitingului PDL de la Cluj-Napoca, presedintele suspendat Traian Basescu a aprins o flacara, pe care a numit-o "flacara democratiei", spunand ca spera ca aceasta sa arda pana in 29 iulie si ca va fi purtata prin tara de tineri de dreapta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.