Marian Cozma, romanul care juca in la MKB Veszprem, a fost injunghiat mortal la 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din orasul Veszprem.


Procuratura Generala a Ungariei a inaintat marti Curtii Supreme de justitie o cerere de reexaminare a sentintei definitive in cazul uciderii handbalistului roman Marian Cozma.

Cazul Marian Cozma: Comitetul Helsinki cere revizuirea practicilor judiciare

Solicitarea Procuraturii este bazata pe faptul ca motivarea deciziei Curtii de Apel Gyor contine numeroase contradictii fata de rechizitoriul intocmit de procurori si acceptat de Judecatoria din Veszprem.

Din punctul de vedere al raspunderii penale, este neclar conform caror fapte isi motiveaza Curtea de Apel Gyor dictarea acestor sentinte. Solicitam suspendarea deciziei definitive si trimiterea dosarului catre o instanta inferioara. Solicitam in acelasi timp ca principalii trei inculpati (n.r - Nemeth Gyozo, Raffael Sandor si Ivan Sztojka) sa ramana in arest preventiv”, se arata in comunicatul Procuraturii Generale, scrie evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.