Jean Valvis, unul dintre principalii sponsori, a promis ca va varsa in vistieria clubului giulestean inca 50.000 de euro daca echipa lui Razvan Lucescu va accede in “16”-imile Cupei UEFA.

Elvetianul Jean Valvis spera ca succesul pe care l-a avut in afaceri sa-l ajute sa construiasca un Rapid asemanator marilor echipe din Occident. Un prim pas ar fi calificarea in primavara europeana, performanta pentru care va premia gruparea "feroviara".

Domnule Valvis, este adevarat ca le-ati promis jucatorilor ca-i veti recompensa in cazul calificarii in grupele Cupei UEFA?
In nici un caz. La Rotterdam le-am spus ca un succes in fata Feyenoord-ului ar reprezenta un viraj important pentru cariera lor. Singura data cand le-am promis prime individuale a fost inaintea meciului cu Steaua, cand am spus ca vor primi cate 1.000 de euro daca vor castiga. Chiar m-am mirat de zvonurile aparute. Dupa meciul cu Rennes, Maldarasanu m-a intrebat la vestiar daca nu-i premiez pentru meciul cu Feyenoord, desi nu am promis niciodata acest lucru.

Exista totusi posibilitatea de a le mai acorda vreun bonus fotbalistilor?
Va dezvalui ca in cazul accederii in primavara europeana voi da clubului 50.000 de euro. Nu ma priveste insa daca banii vor ajunge sau nu in mainile jucatorilor.

Este adevarat zvonul privind o eventuala sponsorizare din partea companiei Vodafone?
Nu stiu. Dar, dupa parerea mea, prosperitatea unui club nu vine numai de la sponsori. Un buget complex trebuie consolidat si din vanzarea de bilete, materiale promotionale si drepturi de televizare.

Vi se pare ca Rapidul sta prost la capitolul imagine?
Cred ca toate cluburile romanesti stau prost la acest aspect. Cu o singura exceptie: Poli Timisoara. Mi-as dori ca si pe stadionul Giulesti sa vedem o compozitie mai larga a spectatorilor: femei, copii. Pe scurt, intreaga familie. Ca sa schimbam mentalitatea existenta, avem nevoie de vointa tuturor factorilor: FRF, cluburi, jucatori, spectatori. Schimbarea fotbalului nu tine de modul cum este manageriat, ci de modul cum este finantat.

Ce parere aveti de alegerile de la Federatia Romana de Fotbal?
Nu sustin pe nimeni, dar o reinnoire de sange este intotdeauna benefica. Nu cred ca trebuie facut procesul lui Popescu. Cred ca asocierea lui cu fratii Becali este putin exagerata.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.