Agentia Americana Antidoping (USADA) l-a pus oficial sub acuzatie pe Lance Armstrong pentru dopaj sistematic intre anii 1998 si 2011.

Publicatia americana Washington Post a publicat o copie a celor 15 pagini trimise de USADA lui Armstrong in care fostul rutier este anuntat ca in mai multe probe de sange prelevate in 2009 si 2010 au fost gasite urme evidente de Eritropoetina si semne de transfuzii sangvine, scrie OnlineSport.ro.

Este exact perioada in care Armstrong a revenit in ciclism pentru a incerca obținerea unui nou tricou galben in Turul Frantei. In 2009 a pierdut turul in fata coechipierului sau de atunci Alberto Contador clasandu-se pe trei la general, pentru ca un an mai tarziu sa termine pe locul 23.

Decizia celor de la USADA vine dupa ce in luna februarie autoritatile federale americane au inchis fara niciun rezultat investigatia care il avea in centrul atentiei chiar pe Armstrong, ciclist care in timpul carierei a evoluat pentru echipa US Postal, finantata de serviciul postal public american.

Citeste intregul articol pe OnlineSport.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.