Asemenea echipelor satesti, nigerienii s-au chinuit ieri sa adune suficienti fotbalisti pentru ca meciul cu Romania sa poata avea loc.

Delegatia oaspetilor a fost asteptata la aeroport de ambasadorul Nigeriei la Bucuresti si de oficialul FRF, Mircea Mihail. Cu jumatate de ora inaintea aterizarii africanilor, nimeni nu stia cati sau cine va veni. Cand si-au facut in sfarsit aparitia, Daniel Amokachi si cei sapte jucatori nu stiau nici macar ora de disputare a partidei.

"Am mai jucat o data impotriva romanilor. Stiu ca aveti fotbalisti tehnici. Am venit aici ca sa jucam. Nu trebuie neaparat sa si castigam. Spuneti ca meciul se joaca la ora 17:00? Cred ca glumiti, pentru ca eu stiu ca vom juca la ora 20:00", a spus mirat fostul atacant al Besiktasului. "Daca partida nu se disputa la ora la care am fost anuntati, romanii vor juca singuri", a declarat si conducatorul delegatiei nigeriene, David Suleiman.

Epuizati dupa drumul parcurs, de peste 12 ore, cei sapte jucatori, toti din campionatul intern, au declarat ca trebuie sa manance si sa se odihneasca inainte de a putea juca fotbal. Desi la ora 16:00 mai erau asteptati alti patru fotbalisti, pana la urma a mai venit doar unul. In total s-au strans 12 jucatori, cu Abiodun cu tot, convocat de urgenta. Nigerienii au solicitat FRF sa amane meciul cu cateva ore, insa au obtinut un ragaz doar de un ceas, astfel ca partida a fost programata la ora 18:00. Oaspetii si-au dat acordul pentru acest lucru, insa au intarziat intentionat plecarea de la hotel. Jucatorii au coborat buimaci de somn pe la 17:15 si au ajuns in Ghencea peste un sfert de ora. Cum n-aveau timp sa se incalzeasca, meciul a debutat la 18:20.

Abiodun a primit vestea convocarii miercuri la pranz, dar el fusese sunat chiar de marti seara, de la Roma, de un reprezentant al federatiei, care il anuntase ca ar putea fi chemat. Mijlocasul lui FC National nu jucase niciodata pentru reprezentativa de seniori a Nigeriei si a primit cu bucurie vestea, nefiind deranjat de faptul ca s-a apelat la el doar pentru ca nu au putut veni altii. Coechipierii lui de ieri, pe care nu ii cunostea mai deloc, au aflat povestea lui Abiodun din ziarul ProSport, care in ziua meciului a publicat un reportaj in care "bancarul" marturisea ca se pregateste sa isi sustina echipa din tribuna.

Ar fi trebuit sa plateasca daune de 150.000 de dolari

Vinovata pentru haosul creat este Federatia Nigeriana. Intai africanii au refuzat sa joace cu noi, respingand solicitarea Romaniei, deoarece ei doreau ca partida sa se dispute la Londra. Pentru ca nu au gasit adversar pentru 12 noiembrie, cand noi am jucat cu nationala Côte D’Ivoire, conducatorii forului din Lagos au recurs repede la varianta Romania, semnand sambata contractul meciului de pe 16 noiembrie. Insa ei n-au mai avut timp sa-si stranga jucatorii din cauza deficientelor de organizare, iar daca nu s-ar fi prezentat la meci, urmau sa plateasca daune de 150.000 de dolari. Asa se explica faptul ca au venit la Bucuresti cu multi necunoscuti, important fiind in primul rand sa se prezinte si sa scape de sanctiune.

Si-au numerotat tricourile la magazinul Unirea!

Desi pare incredibil, cu doua ore inaintea fluierului de start al arbitrului Veaceslav Banari, nationala Nigeriei nu avea inca tricourile numerotate. Situatia a fost rezolvata de unul dintre membrii staff-ului tehnic, care a inscriptionat echipamentele la firma Totem din magazinul Unirea. "Grabiti-va, va rog, pentru ca incepe meciul", le-a transmis oficialul vanzatorilor magazinului. In jurul orei 17:15, africanul, care era incaltat in sandale, s-a urcat intr-un taxi si a demarat in tromba spre stadionul Ghencea.