Sa radem, fortat si puternic, pentru a acoperi vocile federale care vor sa indice un eventual castig dupa meciul de aseara, luat in deradere de o formatie a Nigeriei incropita ad-hoc.

E fara sase minute. Trei negri maricei calca gazonul din Ghencea. Ai nostri sunt transpirati deja de cateva minute.

Asa dispare intrebarea "Au ajuns sau nu la stadion?" si se naste nelinistea. Or fi suficienti fotbalisti nigerieni? Dupa cateva secunde, inca patru, ceva mai mititei, si apoi alti trei. In total 10 si, la o adica, meciul poate incepe si asa. Dar, spre uimirea generala si intru atingerea obiectivului, al 11-lea african ajunge si el la meci. La 6 fara 4 minute. Victorieeee! A companiilor aeriene internationale si a telefoniei mobile.

O echipa secunda a noastra contra unei nationale africane fara indicativ, obosita si cu glicemia la limita. Limite fiziologice, suprapuse celor tehnico-tactice, deci lufturi, abordari fanteziste si solutii de playstation, plus cateva driblinguri de efect ale lui Akwuebgu.

O rezistenta minima, care nu poate cuantifica vreo acumulare a noastra. Se poate bucura Niculae ca a marcat dupa ce a driblat trei cocotieri tapati cu tricouri? Sau Florentin ca a punctat dintre cativa malaci care au avut aseara ca obiectiv sutarea mingii pana in parcarea stadionului?

Totusi partida a consemnat si un gest umanitar, pe masura numelui personajului principal. Onu a fost, din postura de unica rezerva, cel mai trist om din Ghencea. A intrat dupa o ora de joc, in locul lui Abiodun, dand inca un indiciu despre valoarea fotbalului nostru.

Declaratii dupa meci

"La un moment dat in vestiar ii tot asteptam pe nigerieni si vedeam ca nu mai vin. Cum cativa dintre noi suntem mai negriciosi, ne gandeam sa le completam echipa"
Daniel Niculae, atacant

"In viata mea n-am asteptat atat sa inceapa un meci. Am vazut ca Florentin Petre a sarit la bataie, dar asa este el, cocos la inceput si apoi se retrage ca o pisica"
Flavius Stoican, fundas

Se reclama unii pe altii la UEFA

Mircea Sandu a afirmat ieri ca Federatia Nigeriana poarta toata vina dezorganizarii meciului. "Nu e problema noastra ca ei nu au fost in stare sa-si aduca cei mai buni jucatori", a declarat Sandu. De altfel, Nasul intentioneaza sa-i reclame pe nigerieni la UEFA pentru ca s-au prezentat cu doar 12 jucatori. In replica, antrenorul oaspetilor, Daniel Amokachi, a declarat: "Vom face si noi plangere la UEFA pentru ca Romania nu a stiut sa organizeze acest meci".


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.