Site-ul oficial al UEFA a prezentat cele mai importante cinci meciuri din istoria intalnirilor dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao.

8 mai 1921: finala Cupei Spaniei, Athletic Bilbao - Atletico Madrid 4-1

Dupa ce a castigat sapte Cupe ale Spaniei, Athletic a primit vizita lui Atletico in prima si unica finala din aceasta competitie gazduita de stadionul San Mames din Bilbao.

23 martie 1930: campionat, Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3-4

In penultima etapa a celei de-a doua editii de Primera Division, Atletico a suferit din nou pe vechiul stadion Metropolitano. Gazdele conduceau la pauza cu scorul de 3-1 prin "dubla" lui Ciriaco Cuesta si golul lui Jose Luis Costa, potrivit OnlineSport.ro.

24 iunie 1956: finala Cupei Spaniei, Athletic Bilbao - Atletico Madrid 2-1

Bascii, care eliminasera in semifinale Real Madrid, au deschis scorul prin Francisco Molina, dar la jumatatea primei reprize madrilenii au egalat prin veteranul Jose Artetxe.

30 iunie 1985: finala Cupei Spaniei, Atletico Madrid - Athletic Bilbao 2-1

Bilbao a ajuns in finala de pe stadionul Santiago Bernabeu pentru al doilea an consecutiv, dar a fost invinsa de o "dubla" reusita de Hugo Sanchez, scrie romanialibera.

5 februarie 1992: mansa tur a sferturilor de finala ale Cupei Spaniei, Athletic Bilbao - Atletico Madrid 0-3

Victoria din finala Cupei Spaniei cu Real Madrid, scor 2-0, nu ar fi fost posibila fara extraordinarul triumf din fata lui Bilbao in care a stralucit portughezul Paulo Futre, relateaza mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.