Procurorul DNA a cerut la instanta suprema, pedepse cu executare pentru George Becali, Dumitru Cioflina, Victor si Ioana Babiuc, precum si obligarea acestora la plata in solidar a peste 800.000 de dolari.

Instanta suprema a anuntat luni ca s-a incheiat cercetarea judecatoreasca in acest dosar si a dat cuvantul partilor din proces, respectiv procurorului DNA si avocatilor inculpatilor, pentru prezentarea pledoariilor finale.

Procurorul DNA a reiterat acuzatiile din rechizitoriu aduse fiecaruia dintre inculpati, aratand ca toate probele de la dosarul cauzei dovedesc vinovatia acestora si contureaza acuzatiile aduse de anchetatori, scrie MEDIAFAX.

In acest context, procurorul DNA a cerut judecatorilor instantei supreme aplicarea unor pedepse cu executare in cazul celor patru, fara a preciza insa la cati ani de inchisoare sa fie condamnat fiecare. Totodata, reprezentantul DNA a solicitat obligarea lui Becali, in solidar cu fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si cu generalul Cioflina, la plata a peste 800.000 dolari, care reprezinta diferentele de pret intre terenurile primite de finantatorul Stelei si cele date de acesta, la schimb, Armatei.

Procurorul DNA a cerut si confiscarea unei sume de 21.000 de dolari de la Gigi Becali, reprezentand contravaloarea unei suprafete de 1,7 hectare dintr-un teren pe care omul de afaceri nu l-a mai dat Armatei la primul schimb facut cu aceasta institutie. In plus, procurorul DNA a cerut confiscarea sumei de 3.000 de euro de la Babiuc.

Instanta urmeaza sa dea, luni, un verdict in procesul privind schimbul de terenuri dintre George Becali si Ministerul Apararii Nationale (MApN).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.