Gimnasta Catalina Ponor este convinsa ca se va intoarce de la Campionatul Mondial de la Melbourne cu doua medalii, dintre care una de aur, la birna

Tripla campioana olimpica de la Atena, Catalina Ponor, considera ca ramine cea mai buna sportiva din lume in ciuda scandalurilor care "au lovit" gimnastica romaneasca in ultimul an. "Sint cea mai buna din lume. Niciodata nu am participat la o competitie majora decit daca am stiut ca iau medalia de aur. Acesta este motivul pentru care merg la Melbourne (n.r. - orasul-gazda al Campionatelor Mondiale). Vreau sa urc pe cea mai inalta treapta la birna si, de asemenea, imi doresc o medalie la sol", a afirmat Catalina Ponor.

Ritmuri turcesti la sol

Desi nu isi subestimeaza adversarele, Ponor nu se teme de acestea: "E adevarat ca sint citeva chinezoaice periculoase, brazilianca Dos Santos este buna si ea, dar pentru mine nu conteaza. Trebuie sa-mi fac treaba si atunci totul este bine". La Melbourne, Catalina Ponor isi va prezenta in premiera noul sol: "Am ales o alta linie melodica, pe ritmuri turcesti, cu ajutorul unui DJ profesionist. Eu cred ca va avea mai mare succes decit vechiul exercitiu care devenise o rutina".

Cura de slabire

In ultimele doua luni, Catalina a fost nevoita sa urmeze un regim alimentar strict, pentru a mai da jos din surplusul de greutate. Ea a reusit "sa scape" de 2,5 kg, urmind ca saptamina aceasta sa mai "piarda" inca un kilogram. "Moralul meu este bun. Sigur, nu pot spune ca sint mai buna ca la Atena, dar ma simt bine. Ma simt perfect cu noua mea greutate", a mai declarat Ponor.

Nu se teme de Izbasa

Desi la Nationalele de la Bacau a fost devansata de junioara Sandra Izbasa, Ponor nu o considera pe aceasta o amenintare. "Eu nu o vad pe Sandra inca succesoarea mea. Sigur, este o gimnasta puternica, dar trebuie sa mai munceasca inainte de a deveni mai buna decit mine in competitiile majore". Chiar daca a anuntat ca Mondialele de la Melbourne, care vor incepe saptamina viitoare, vor reprezenta ultima competitie de anvergura la care va participa, antrenorul sportivei, Matei Stanei, este convins ca eleva sa va fi pe podium si anul viitor, la Europene. "Deocamdata nu am vrut sa fac presiuni in ceea ce priveste viitorul. Dar Catalina a inceput sa intre in sala cu placere, si acesta este primul pas. In plus, mi-a marturisit ca cinci ani de-acum inainte nu va avea rivala la birna", a spus Matei Stanei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.