Turneul Campioanelor a fost cistigat in premiera de o frantuzoaica, Amelie Mauresmo, care a incasat un cec de un milion de dolari. Cu aceasta ocazie ea si-a trecut in palmares primul titlu major.

La 26 de ani, Amelie Mauresmo a cistigat, in sfirsit, primul sau mare titlu sportiv, dupa o finala maraton, intinsa pe durata a trei ore si sase minute, disputata impotriva lui Mary Pierce (5-7, 7-6, 6-4). "Cred ca este un pas urias pentru mine. Nu stiu unde ma duce el, dar este un pas", sint cuvintele cistigatoarei Turneului Campioanelor, care in urma acestui succes a urcat o pozitie in ierarhia finala a tenisului profesionist si incheie anul 2005 pe locul trei, dupa Davenport si Clijsters, dar inaintea Sarapovei. Fosta numarul 1 mondial, Mauresmo s-a impiedicat de fiecare data inainte de cistigarea unui titlu major, cel mai aproape aflindu-se in 1999, la Australian Open, cind a pierdut in finala.

De asemenea, ea a fost de trei ori eliminata in semifinalele Wimbledonului, iar o data in penultimul act al US Open. Pentru victoria de ieri-dimineata, de la Los Angeles, Amelie a primit un cec de un milion de dolari, in timp ce finalista s-a ales cu jumatate din aceasta suma.

S-a retras Nadal

Competitia similara a baietilor a continuat ieri cu primele meciuri din grupa Aurie. Andre Agassi a pierdut in doua seturi, 4-6, 2-6, in fata lui Nikolai Davidenko, insa socul a venit inaintea celui de-al doilea meci, Rafael Nadal anuntind ca se retrage din cauza unei accidentari la piciorul sting. Locul sau pe tablou va fi luat de adversarul sau din finala de la Roland Garros, argentinianul Mariano Puerta. Arena Qizhong, din Shanghai, are 15.000 de locuri si a fost ridicata de chinezi de la zero in doar un an.

Magnolia de 130 de milioane

Pe un spatiu care acum 18 luni gazduia deseuri a fost construit un centru splendid, compus din 18 terenuri secundare de tenis si unul central, cu acoperis retractabil, in forma de magnolie si designul reflectoarelor asemanator cu al unor rachete. Intreaga constructie, opera a arhitectului japonez Mitsuru Senda, a costat aproape 130 de milioane de euro, cu doar 30 de milioane peste cit prognozeaza guvernul Romaniei ca va trebui sa cheltuie pentru resuscitarea vechiului stadion National, din Bucuresti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.