Finala Europa League, care va avea loc pe National Arena in data de 9 mai, va aduce peste 30 de milioane de euro in conturile hotelurilor, barurilor, restaurantelor, agentiilor de turism, muzeelor si taximetristilor din Bucuresti.

Pentru aceasta suma au fost luati in considerare 30.000 de straini, care vor cheltui in medie 1.000 de euro pe servicii, scrie mediafax.ro.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, si primarul Capitalei, Sorin Oprescu, au declarat ca se asteapta ca pentru finala Europa League, Bucurestiul sa fie vizitat de circa 40.000 de turisti.

Reprezentantii jucatorilor din turism subliniaza ca numarul strainilor care vor ajunge la meci in Bucuresti depinde foarte mult de echipele care se vor califica si de notorietatea lor la nivel european.

In semifinale au ramas echipele Athletic Bilbao care va juca cu Sporting Lisabona pe 19 aprilie si pe 26 aprilie in tur-retur, dar si Atlético de Madrid ce va juca cu Valencia. Dupa aceste meciuri vor fi cunoscute numele echipelor care vor veni pe Arena Nationala in finala Europa League ce ce se va disputa peste o luna.

Adrian Adam, directorul de vanzari al complexului hotelier de cinci stele Radisson Blu de pe Calea Victoriei, sustine ca finala Europa League este un eveniment foarte important si deja au fost rezervate toate camerele, potrivit prosport.ro.

De asemenea, proprietarii barurilor si restaurantelor estimeaza intre plus 20% si 50% la incasarile din vanzarea de bere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.