Monica Rosu spune ca nu a putut apela la serviciile antrenorului alaturi de care a ajuns campioana olimpica pentru ca „federatia mi-ar fi sarit in cap“.

Raminind sa urmareasca Mondialele de la Melbourne la televizor, campioana olimpica de la Atena, Monica Rosu, acuza Federatia Romana de Gimnastica de "jocuri de culise". "In urma cu o luna, cind nu saream deloc, mi-au promis ca, daca imi fac cele doua exercitii, voi merge la Mondiale. Dar nu au fost decit vorbe in vint. Le-am facut si am ramas acasa. Jocurile erau facute dinainte", a spus Monica Rosu. Gimnasta regreta, totodata, ca nu s-a putut pregati cu antrenorii cu care a devenit campioana olimpica, Octavian Belu si Mariana Bitang.

"Au spus ca nu m-am trezit la realitate. Fals, eram cu picioarele pe pamint, dar nu aveam cu cine sa ma antrenez. Singura am incercat, dar tot aveam nevoie de cineva care sa ma sfatuiasca. Sint convinsa ca, daca ma pregateam cu antrenorul Octavian Belu, mergeam la Mondiale. Daca as fi apelat insa la el si la doamna Mariana Bitang, mi-as fi pus federatia in cap, pentru ca era impotriva celor doi", a spus Monica Rosu, care este de parere ca unul dintre cei care se fac vinovati de neselectionarea ei este tehnicianul Corneliu Agop, cel care a descoperit-o: "Nu pot spune ca domnul Agop nu e antrenor bun, numai ca el nu are experienta necesara pentru a pregati un sportiv de lot national. El antreneaza sportive de club, dar pentru asemenea competitie de anvergura ai nevoie de mai mult. In ultimele saptamini m-am pregatit cu Matei Stanei si ii multumesc pentru asta. Daca nu era dinsul, nu faceam nici ce am facut pina acum", a mai spus Rosu.

Decizia federatiei a "inrait-o" pe Monica, aceasta dorind sa demonstreze ca nu si-a spus inca ultimul cuvint in gimnastica: "Sint ambitioasa, acum nu ma mai intereseaza nimic. Voi continua, dar numai in conditiile impuse de mine".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.