Sport 13 Martie 2012 10:19
Presedintele executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea avea o malformatie, probabil congenitala, artera coronara era strangulata de o punte musculara, a explicat medicul Serban Bradisteanu, la finalul interventiei chirurgicale.

Cristi Borcea a fost operat, luni, iar interventia a durat sase ore si jumatate.

Pacientul avea artera coronara strangulata de o punte musculara. In cadrul interventiei a fost sectionata puntea musculara. De asemenea, a fost recoltata o portiune din artera mamara interna si apoi a fost grefata pe artera bolnava. Artera grefata ocoleste portiunea blocata din artera coronara. Acest nou pasaj va aduce sange bogat in oxigen pentru muschiul cardiac, a explicat doctorul Serban Bradisteanu - cel care l-a operat in august 2011 si pe Cornel Dinu, administratorul delegat al FC Dinamo.

Bypass-ul coronarian este o interventie de revascularizare, folosita pentru a imbunatati fluxul sanguin al inimii la pacientii cu afectiuni severe ale arterelor coronare, informeaza MEDIAFAX.

Afectiunile arterelor coronare apar atunci cand aceste artere care aduc sange pentru muschiul cardiac (numite artere coronariene) sunt blocate datorita obstructiei cu un material numit placa de aterom ce se formeaza la interiorul vasului de sange sau, in acest caz, de o punte musculara. Daca blocajul este sever, pot apare dureri toracice (numite si angina), dificultati de respiratie si, in unele cazuri, infarct miocardic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.