Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, ieri, pe aeroportul "Henri Coanda", inaintea plecarii spre Franta, unde echipa nationala va disputa o partida amicala cu selectionata Coastei de Fildes, ca aceasta nu este ultima sa deplasare cu prima reprezentativa. "Nu, nu, nu este ultima. Eu sunt permanent cu echipa nationala. Si peste 20 de ani sa stiti", a spus Sandu, care pe 21 noiembrie va candida pentru un nou mandat in fruntea FRF impotriva fostului capitan al primei reprezentative, Gheorghe Popescu.

Mircea Sandu nu isi reproseaza faptul ca echipa nationala este nevoita sa dispute un meci amical cu reprezentativa Coastei de Fildes si nu cu selectionate mai puternice. "Care este problema? Din 1990 pana in 2005 am jucat cu Anglia, Franta, Belgia, Olanda, Portugalia, acum un an si ceva cu Germania, mai inainte cu Italia... Dar, cum a zis si Chivu: . Meciul cu Coasta de Fildes este unul de moral, care trebuie castigat in perspectiva urmatoarelor campanii", a precizat Sandu.

Presedintele FRF a adaugat ca va incerca sa-i convinga pe selectionerul Victor Piturca si pe fundasul echipei Steaua, Mirel Radoi, sa colaboreze din nou la echipa nationala. "Voi incerca sa mediez acest conflict dintre cei doi. Sper sa-i conving ca e bine sa lucreze impreuna. Este normal ca atunci cand antrenorul a scris ca Radoi minte sa-l cred pe antrenor. Eu nu mai cred jucatorii. Am crezut o data jucatorii si uitati unde am ajuns", a afirmat Sandu, referindu-se la situatia creata in 1999 cand l-a demis pe Victor Piturca din funtia de selectioner, dupa ce acesta avusese o disputa cu Gheorghe Hagi si Gheorghe Popescu.

Din delegatia primei reprezentative face parte si secretarul general adjunct cu probleme internationale al FRF, Cristian Bivolaru, desi acesta si-a inaintat demisia pe 25 octombrie, in urma acuzatiilor aduse de presedintele Mircea Sandu. "Nu stiu de ce nu mi-a acceptat demisia Mircea Sandu. Dar, potrivit Codului muncii, demisia nu se aproba. Eu ma prezint la serviciu 30 de zile, dupa care se intrerup relatiile de munca. Cu Mircea Sandu am o relatie normala de serviciu, discutam in fiecare zi", a spus Bivolaru.

Meciul impotriva Cote dŽIvoire se va disputa la Le Mans (Franta) si va incepe la ora 19.00.