Presedintele FRF, Mircea Sandu, a facut ieri mai multe dezvaluiri interesante cu prilejul unei conferinte de presa organizate la Casa Fotbalului. Principalele subiecte discutate au fost alegerile pentru sefia FRF, demiterea lui Craciunescu, precum si relatia lui Sandu cu Ionut Lupescu.

Zvonul ca Ionut Lupescu s-ar fi dat de partea Nasului, subiect care a tinut capul de afis al ziarelor in ultimele zile, a fost cel mai discutat capitol al conferintei de ieri. Diplomat, Sandu a evitat sa dea un raspuns clar, declarand: "Am discutat cu Ionut Lupescu si a spus ca va studia strategia mea pentru urmatorii ani si in aceasta saptamana imi va da un raspuns fata de aceasta discutie si fata de propunerea mea de a fi director general al FRF". Sandu a marturisit ca, in cazul in care va face echipa cu el, ii va oferi lui Lupescu postul de director general, fostul international urmand sa preia si cateva din atributiile presedintelui.

Pact cu AFAN

In alta ordine de idei, Mircea Sandu a precizat ca a incheiat un acord de cooperare cu Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN), care are noua puncte. "Va exista un acord in noua puncte cu AFAN, astfel incat fotbalistii vor avea noi avantaje. La incheierea activitatii, ei vor beneficia de o pensie", a spus Sandu care a promis si schimbari in activitatea FRF, inclusiv la alegerile din 21 noiembrie. "Va fi vot secret in Adunarea Generala, iar o comisie de validare de trei-cinci membri se va ocupa de problematica adunarii. Se va vota pe mandat de vot, prin apel nominal, la cabine, dupa care buletinul se stampileaza si se introduce in una din cele doua urne. Comisia va prelua cele doua urne, va numara voturile si va prezenta rezultatele", a povestit Mircea Sandu.

Vrea finala UEFA 2009 la Bucuresti

O alta promisiune a Nasului a fost organizarea la Bucuresti a finalei Cupei UEFA din 2009. "Am transmis la UEFA candidatura noastra pentru a organiza finala Cupei UEFA in 2009, dupa o discutie cu primarul Bucurestiului, Adriean Videanu. UEFA ne va pune la dispozitie documentatia necesara pentru intocmirea caietului de sarcini", a spus Sandu, anuntand ca in 2009, FRF va aniversa 100 de ani de la infiintare.

Demisia lui Bivolaru - refuzata

Nici subiectul demiterii lui Craciunescu de la sefia CCA nu a fost uitat. Mircea Sandu a tinut sa anunte ca ii va da in judecata pe Ion Craciunescu si Dan Teban, pe motiv de calomnie. Nasu´ a negat faptul ca l-ar fi injurat la respectiva sedinta pe fostul arbitru, ca si faptul ca, de nervi, ar fi vrut sa-i dea lui Craciunescu cu un scaun in cap. Cat priveste contracandidatul sau la sefia FRF, Nasu´ s-a plans: "Presa n-a avut in acest timp decat o imagine, cea a lui Gica Popescu. Nu meritam o imagine atat de deplorabila, am muncit 22 de ani in fotbal".

Intrebat ce ar face daca Gica Popescu va castiga alegerile si ii va propune un post in FRF, Sandu a spus ca ar accepta oferta, adaugand: "Daca nu va face acest lucru, cea care pierde este federatia. Eu am o imagine si relatii in fotbalul international. Daca va castiga Gica, va avea nevoie de cel putin doi ani pentru a se obisnui cu noile atributii". Mircea Sandu a mai apreciat ca are "sanse mari si reale de a castiga" si a declarat ca nu candideaza la aceasta functie pentru avantajele materiale ale postului. "Nu candidez pentru ca am salariu mare. Patru ani am avut salariu de 50 de dolari si n-am plecat. Ma intereseaza ca am in plan international o anumita cota", a afirmat Nasu´.

Rugat sa-si spuna parerea despre faptul ca Gabriel Bivolaru nu mai vrea sa colaboreze cu el, Mircea Sandu a marturisit ca nu i-a acceptat acestuia demisia. Cat priveste alegerile viitoare, ofiterul de presa al FRF, Paul Zaharia, a anuntat ieri ca membrii Comisiei juridice a FRF au analizat dosarele celor sapte candidati si au ajuns la concluzia ca doar cele ale lui Mircea Sandu si Gheorghe Popescu sunt complete, in consecinta doar ei doi vor putea participa la alegerile din 21 noiembrie. Dosarele lui Octavian Popescu si Octavian Stancioiu au fost respinse pe motiv ca nu au fost propusi de nici unul dintre membrii afiliati ai FRF.

De asemenea, candidaturile lui Paul Zarna si George Vlaicu nu au fost validate intrucat acestia nu au prezentat dosare complete si nici nu au fost propusi de vreun membru afiliat. Cat despre Lupescu, se stie ca acestuia i-a fost respinsa candidatura pentru ca nu are studii superioare cu diploma de licenta.