Otilia Badescu (foto) si-a prezentat programul pentru presedintia FRTM, fiind sustinuta de Marius Urzica care va candida pentru aceeasi functie la FRG

In cadrul unei conferinte de presa organizata ieri la pranz, Otilia Badescu si-a prezentat programul intitulat "Impreuna" pentru candidatura la postul de presedinte al Federatiei Romane de Tenis de Masa, alegerile, care se anunta tensionate, urmand sa se desfasoare peste o saptamana. Gimnastul Marius Urzica, floretista Roxana Scarlat si Iulian Raicea de la tir au fost prezenti la acest eveniment pentru a o sustine pe cunoscuta noastra performera.

Pentru fotoliul de sef si-a mai depus candidatura si actualul presedinte al FRTM, Cristinel Romanescu. Intrebata daca i se pare normal ca Romanescu sa imparta la cluburi, inainte de alegeri, materiale sportive din bani proveniti de la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Badescu a raspuns: "Eu, daca eram presedinte, as fi asteptat alegerile si abia apoi as fi impartit materialele, pentru a se evita orice confuzii. Este bine ca COSR sprijina tenisul de masa. Cred ca electoratul a inteles ca banii au venit de la comitetul olimpic si nu de la domnul Romanescu".

Badescu a declarat ca doreste sa construiasca doua sau mai multe centre nationale in tara pentru initierea unei adevarate concurente intre sportivi si sansa de a urca valoric de la un lot la altul. In momentul de fata, exista doar doua asemenea centre la Bistrita Nasaud si Constanta. In ceea ce priveste competitiile, Otilia Badescu a mentionat ca vrea sa organizeze, pana in 2008, un Open recunoscut de ITTF, pentru dezvoltarea si popularizarea tenisului de masa in Romania. Un alt punct "forte" al programului este organizarea unui mare numar de partide demonstrative menite sa contribuie la ridicarea gradului de interes in randul copiilor si tinerilor. Se va urmari apoi atragerea de investitori si sponsori pentru a suplimenta bugetul alocat de Agentia Nationala pentru Sport.

Cu aceasta ocazie, gimnastul Marius Urzica a marturisit ca o sustine pe Otilia Badescu in cursa pentru postul de presedinte al FRTM, fiind pentru o intinerire la varf a federatiilor noastre si promovarea in functiile de conducere a unor mari fosti performeri. De altfel, la randul sau, Urzica va candida pentru presedintia FR Gimnastica, Adunarea Generala fiind programata in luna decembrie. "Este posibil sa ma intalnesc si cu Gica Popescu, pentru a schimba idei. Eu voi incerca sa fie mai bine pentru sportivi si pentru antrenori, ca sa nu mai fie nevoiti sa plece in strainatate", a precizat Urzica.

Totodata, singurul nostru campion olimpic in aceasta disciplina, in varsta de 30 de ani, a anuntat ca se va retrage din concursuri dupa apropiatele Campionate Mondiale de la Melbourne. Urzica a adaugat ca acum timpul nu ii permite sa demareze campania electorala, dar imediat dupa intrecerile din Australia, unde spera sa ocupe un loc pe podiumul de premiere, se va retrage din activitatea competitionala si-si va anunta oficial, prin intermediul unei conferinte de presa, candidatura, prilej cu care isi va prezenta propriul program.

Intrebat care sunt actualii oameni care il sustin in cursa pentru ocuparea postului de conducator al Federatiei Romane de Gimnastica, Marius Urzica a precizat ca se bazeaza pe colegii sai din lotul Romanei de gimnastica si pe alti oameni care activeaza la nivelul judetelor in acest sport. Ei il cunosc deocamdata doar in calitate de sportiv, dar spera sa fie apreciat si prin ceea ce va face ca presedinte al Federatiei Romane de Gimnastica, in cazul in care va castiga alegerile din decembrie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.