Performantele, mai mari sau mai mici, ale lui Hagi ca antrenor se datoreaza, spune el, si regulamentului de ordine interioara pe care l-a impus tuturor jucatorilor pe care i-a pregatit de-a lungul timpului. Daca ar respecta legile, jucatorii de la Poli ar trebui sa intre inaintea meciurilor intr-o recluziune tipic manastireasca.

Sub privirile a 5.000 de spectatori, Hagi a condus primul antrenament la Poli Timisoara. Sedinta tehnica nu a fost deloc dura in comparatie cu regulile pe care fostul selectioner le-a impus pe la toate echipele antrenate. Prima lege impusa de Hagi este una extrem de simpla: "Echipa trebuie sa se apere cu 11 jucatori si sa atace tot cu 11 jucatori". O lege absolut normala in fotbalul modern, dar de care predecesorul sau, Cosmin Olaroiu, nu a prea tinut cont. O alta lege tactica se refera la modul in care jucatorii trebuie sa munceasca pe teren: "Jucatorii trebuie sa faca balonul sa alerge. Mingea nu oboseste. Jucatorii nu trebuie sa alerge atit de mult. Jucatorii trebuie sa comunice si sa se ajute reciproc pe teren. Trebuie sa suteze din orice pozitie spre poarta adversa".

Fara acid, fara scandal, fara mondenitati

Si pentru viata extrasportiva Hagi a gasit trei legi care trebuie sa fie respectate de jucatori, pentru ca ei sa nu primeasca amenzi usturatoare: "Consumul de bauturi carbogazoase este interzis, fiind permise doar sucurile naturale de fructe si ceaiurile, iar consumul de bauturi alcoolice si petrecerea timpului in oras, cu 48 de ore inaintea meciurilor, sint interzise si ele".

De asemenea, in "decalogul" lui Hagi se mai prevede ca "Viata personala a jucatorilor nu trebuie sa reprezinte un subiect pentru revistele de scandal, in timp ce acordarea de interviuri si participarile la emisiunile in direct constituie contraventie si vor fi si ele pedepsite. In zilele in care sint programate partidele oficiale, dar si cele amicale, fotbalistii vor avea telefoanele inchise, fiind interzise discutiile chiar si cu sotiile". Mai mult, Hagi vrea ca toti jucatorii sai sa evite sa vina la antrenamente si la partide cu masinile de lux, pentru ca jucatorii fara posibilitati financiare sa nu aiba de "suferit" din cauza unor eventuale complexe. Ultima lege a Regelui este de fapt o concluzie: "Jucatorii care nu vor respecta aceste reguli vor fi amendati, sumele urmind sa fie stabilite chiar de Hagi".

Un antrenament usor

5.000 de spectatori au fost pe stadionul "Dan Paltinisanu" la primul antrenament de marti seara condus de Rege. Hagi a intrat odata cu jucatorii, iar fanilor le-a fost greu sa-l deosebeasca de ceilalti fotbalisti. Totusi, intrarea pe gazon a noului antrenor a fost aplaudata de miile de fani prezenti. Nu toti jucatorii s-au conformat regulilor impuse de antrenor, parcarea din fata clubului fiind transformata intr-un show-room cu masini de lux. Dintre limuzinele parcate se distingea cu usurinta Mercedesul de ultima generatie al lui Viorel Moldovan. Acesta a decis sa revina la echipa, declarind ca "viata merge inainte, cu Oli, fara Oli, cu Moldovan, fara Moldovan... Acum totul este de domeniul trecutului, urmeaza o noua era, era Hagi, si trebuie ca noi, jucatorii, sa fim alaturi de Gica".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.