La reunirea tricolorilor pentru meciul cu nationala Coastei de Fildes, selectionerul a facut lobby pentru Mircea Sandu, afirmand ca nu crede in promisiunile lui Gica Popescu.

Fotbalistii convocati de Victor Piturca in vederea amicalului din Franta, contra nationalei Coastei de Fildes (sambata, ora 19:00), au sosit ieri la ora pranzului la Mogosoaia.

Dintre cei 22 de jucatori chemati au lipsit doar cinci, Mutu, Munteanu, Rosu, Stoican si Rat urmand sa se alature lotului pana azi dupa-amiaza. Piturca a renuntat in ultima clipa la stelistul Sorin Ghionea, accidentat, chemandu-l pe Mihai Nesu. Convocat in premiera la echipa nationala, clujeanul Cosmin Tilinca a fost unul dintre jucatorii care au venit mai tarziu la Mogosoaia. "M-am dus intai la Casa Fotbalului. Am crezut ca acolo ne strangem", a spus fotbalistul, despre care Cristi Chivu nu stia nimic. "Cine este Tilinca? Nu-l cunosc", a declarat capitanul nationalei. Aceeasi reactie a avut-o si receptionera Centrului de la Mogosoaia, care nu stia ca Tilinca este fotbalist.

Pentru prima data, selectionerul a discutat pe larg despre lupta pentru sefia FRF, el declarandu-se, pe fata, fan al Nasului. "Oricine ar veni insa trebuie sa ma pastreze in functie. Am un contract bine pus la punct. Daca Popescu vrea alt antrenor, atunci eu am sa ma retrag repede, dar nu voi pleca de bunavoie. N-am sa las sa se repete episodul din 2000, cand am fost dat afara la presiunile unor jucatori. Nu vreau ca de pe urma muncii mele sa beneficieze din nou altcineva. Munca trebuie respectata si platita. Dar va ramane tot Mircea Sandu, pentru ca asa e normal. Oamenii din fotbal stiu cum sa voteze, deoarece ei sunt constienti ca promisiunile se fac numai in campanie electorala", a precizat selectionerul, lasand sa se inteleaga ca e acoperit din punct de vedere contractual, dar si ca Nasul e sigur pe el.

Singura vina pe care Piturca i-a gasit-o lui Sandu este aceea ca l-a indepartat usor de la carma nationalei, dupa ce calificase prima reprezentativa la CE 2000: "De atunci s-a naruit totul la echipa nationala. Au fost sustinuti jucatorii, si nu antrenorul, lucru care nu se intampla nicaieri in lume. Altfel, celelalte motive pentru indepartarea lui Sandu, ca face sprit sau gratare, mi se par puerile".

Stadioanele din Bucuresti nu mai intra in planurile lui Piti

Bucurestenii au toate sansele sa urmareasca meciurile de acasa ale echipei nationale la televizor sau sa se deplaseze in tara, daca vor sa vada "live" partidele tricolorilor. "Meciurile cele mai importante le vom juca la Constanta, pentru ca ne-am simtit excelent la partida cu Cehia. Celelalte le vom disputa fie la Craiova, fie la Timisoara. Nu se mai pune problema sa jucam la Bucuresti, unde fanii Stelei, ai Rapidului si ai lui Dinamo se injura reciproc", a precizat selectionerul.

Cu Dorinel Munteanu printre tricolori si in 2008

Piturca nu s-a aratat deranjat de faptul ca la Campionatul European din 2008, daca Romania se va califica, in lot va avea un jucator de 40 de ani. Este vorba despre Dorinel Munteanu, fotbalist care e liderul selectiilor in echipa nationala in acest moment. In privinta lui, Piturca a spus: "Totul depinde numai de el. Daca e sanatos si poate sa joace, eu ma bazez pe el. Prezenta lui si la un eventual turneu final ar fi foarte importanta si pentru ceilalti din lot".

Orice adversar in preliminariile CE, numai Olanda sa nu fie

"Singura echipa pe care nu mai vreau s-o intalnesc in viata mea e Olanda", a declarat Piturca referitor la posibilele adversare pentru viitoarea campanie de calificare. "La Campionatul European de tineret, de la Bucuresti, ne-a batut Olanda cu 2-1, dupa ce noi am dominat tot meciul. Anul acesta, la Bucuresti, am primit gol de la ei in primul minut de joc. La Rotterdam ne-au dat gol dupa o mare ratare a noastra. Nu mai vreau sa aud de Olanda!", a incheiat Piturca.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.