Tenismenul roman Horia Tecau si americanca Bethanie Mattek-Sands, cap de serie numarul 8, au castigat, duminica, proba de dublu mixt la Australian Open, primul Grand Slam al anului, dupa victoria in fata perechii Elena Vesnina/Leander Paes (Rusia/India), favoritii 5, scor 6-3, 5-7, 10-3.

Tecau si Mattek-Sands, ambii in varsta de 27 de ani, s-au impus dupa 102 minute de joc.

Horia Tecau se afla la primul titlu de Grand Slam din cariera. De asemenea, Mattek-Sands este tot la primul titlu de Grand Slam din cariera.

Tecau a mai fost de doua ori intr-o finala de turneu de Grand Slam, in 2010 si 2011, la Wimbledon, la dublu masculin, alaturi de suedezul Robert Linstedt, scrie MEDIAFAX.

Romanul a depasit suma de un milion de dolari castigati din tenis in urma evolutiilor la Australian Open.

Prezenta lui Horia Tecau in finala unui turneu de dublu mixt a fost prima a unui roman din 1979. Ultimii romani ce au disputat o finala de Grand Slam au fost Virginia Ruzici si Ion Tiriac, care in 1979 pierdeau in ultimul act al turneului de la Roland Garros.

Ilie Nastase are in palmares doua titluri la doua la dublu mixt, ambele la Wimbledon, cu jucatoarea americana Rosemary Casals, in 1970 si 1972.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.