FIFA a propus Braziliei schimbarea legii care interzice consumul de bauturi acloolice pe stadioane, in timpul Campionatului Mondial din 2014.

FIFA a cerut Braziliei sa introduca in legea speciala de organizare a evenimentului sportiv, permisiunea ca pe stadioane si in apropierea lor sa fie permisa comercializarea bauturilor alcoolice, in special a berii.

Legea actuala din Brazilia interzice comercializarea de bauturi alcoolice pe stadioanale de fotbal, iar ministrul Sanatatii a cerut parlamentarilor sa mentina interdictia in timpul Campionatului.

Budweiser, producatorul american de bere, este unul din sponsorii principali ai competitiei si organizatorii trebuie sa tina cont de acest lucru.

"Bauturile alcoolice sunt parte integranta din Cupa Mondiala, asa ca vom avea acces la ele. Ma scuzati daca par putin arogant, dar asa ceva nu este negociabil. Comercializarea berii trebuie sa fie introdusa in aceasta lege", a subliniat secretarul-general FIFA, Jerome Valcke, potrivit evz.

Inca din 2003 alcoolul a fost interzis pe stadioane, in incercarea de reduce violentele dintre suporterii echipelor. Valcke s-a aratat destul de dezamagit cu privire la aceasta problema spunand ca este pentru prima data cand o tara nu si-a finalizat aranjamentele pentru campionat, desi a fost selectionata cu cinci ani in urma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.