Mijlocasul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a castigat, luni seara, pentru a treia oara consecutiv Balonul de Aur, trofeu decernat in cadrul unei gale desfasurate la Zurich.

Messi, castigator si in 2009 si in 2010, i-a invins in lupta pentru trofeul FIFA Balonul de Aur 2011 pe coechipierul sau de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, si pe fotbalistul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo. Portughezul a lipsit de la eveniment, deoarece echipa Real Madrid are programat, marti, un meci in Cupa Spaniei.

Argentinianul a egalat performanta olandezilor Johan Cruyff (1971, 1973, 1974) si Marco van Basten (1988, 1989, 1992) si a francezului Michel Platini (1983, 1984, 1985), care au castigat Balonul de Aur tot de trei ori.

Messi, in varsta de 24 de ani, a castigat in 2011 titlul si Supercupa Spaniei, Liga Campionilor si Supercupa Europei cu FC Barcelona, informeaza MEDIAFAX.

Pentru Premiul Puskas, care recompenseaza cel mai frumos gol, a fost castigat de jucatorul echipei FC Santos, Neymar, pentru o reusita de la un meci cu Flamengo. Au mai fost nominalizati Lionel Messi - FC Barcelona (golul marcat in meciul cu Arsenal din returul optimilor Ligii Campionilor) si Wayne Rooney - Manchester United (un gol la meciul cu Manchester City).

Federatia Japoneza de Fotbal a primit premiul pentru fair-play, dupa ce nationala feminina a castigat Campionatul Mondial si Japonia a organizat Campionatul Mondial al cluburilor, in ciuda seismului devastator de la inceputul anului 2011.

Aceasta este a doua editie in care FIFA si France Football au decernat impreuna trofeul Balonul de Aur. In cadrul galei de la Zurich a avut loc si un moment artistic sustinut de cantaretul James Blunt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.