Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul privind promulgarea legii privind combaterea violentei in sport.

Administratia Prezidentiala a informat, printr-un comunicat, ca seful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive.

Camera Deputatilor, forul legislativ decizional, a aprobat, in 15 decembrie, cu 235 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si doua abtineri, propunerea legislativa a deputatului PDL Alin Trasculescu privind combaterea violentei in sport.

"Sunt cateva modificari pe care le-am preluat din legea engleza impotriva huliganismului. Legea se refera la huligani si la violenta pe stadioane si nu trebuie sa existe nicio temere ca suporterii au de suferit odata cu promulgarea acestei legi mai aspre decat legea 4 in vigoare", a explicat deputatul PDL, potrivit MEDIAFAX.

Textul legislativ stabileste, intre altele, ca:

- "patrunderea sau incercarea de patrundere fara drept, prin orice mijloace, pe suprafata de joc se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la un an si masura interzicerii accesului la competitiile sportive pe o perioada de la un an la 2 ani".

- "confectionarea, detinerea, incercarea de a introduce, introducerea, folosirea sau orice alta operatiune fara drept cu produse incendiare, materii explozive, inclusiv articole pirotehnice, indiferent de categorie, in incinta arenei sportive" este sanctionata cu inchisoare de la 2 ani la 5 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.