Fotbalul romanesc va trece printr-o perioada si mai grea decat cea de pana acum.

Viorel Duru le-a explicat reprezentantilor cluburilor noile criterii care vor sta la baza obtinerii licentei pentru sezonul viitor din Liga I, potrivit unor stenograme citate de cei de la ProSport.ro:

"Domnilor, pana acum a mers dupa ureche si stiti ca v-am sustinut chiar si cand nu erati total in legalitate. De data aceasta, situatia este foarte grava, si decat sa planga mama, adica FRF-ul sa primeasca penalitati si poate chiar suspendare, preferam sa planga mamele voastre. Asa ca studiati dosarul de licentiere, puneti-mi intrebari, dar la vara sa fiti in ordine daca vreti sa mai jucati fotbal la nivel inalt. Oricum, in viitori ani, se va ajunge sa se ceara infrastructura de nivel european chiar pana la divizia C. Nimeni nu scapa!".

"Aveti prea putine sanse sa ii pacaliti pe comisarii europeni care vor veni in inspectie. Ce aratati cand vor dori sa vada instalatia de incalzire a stadionului? Si costa, nu gluma, cateva sute de mii de euro daca puneti la socoteala si alte lucrari de modernizare a arenelor! In plus, la fel de grava este situatia de la copii si juniori. UEFA vrea superbaza sportiva pentru aceasta, incluzand doua terenuri de antrenament de dimensiuni normale, o sala de sport, vestiare, dar si cabinet medical. Si nu luate cu chirie, ci aflate in patrimoniul clubului!"

Viorel Duru a mai spus ca echipele care vor sa primeasca licenta nu trebuie sa aiba datorii catre bugetul de stat, angajati sau terti.”Va fi jale, pentru ca unele grupari au milioane de euro de achitat din urma, insumand taxe la stat, restante la actuali sau fosti jucatori si antrenori, salarii ale angajatilor, etc”, potrivit Realitatea.net.

Totusi, cea mai importanta declaratie a lui Duru este urmatoarea: „Daca trebuie, vom juca Liga I in numai patru echipe”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.