Dupa prima sa sedinta de pregatire in calitate de antrenor al lui Real Madrid, Vanderlei Luxemburgo a marturisit, pentru canalul de televiziune al clubului, ca "singura mea cultura este cea a fotbalului brazilian". Tehnicianul de 52 de ani, care considera ca toate superstarurile Realului sunt niste adevarati profesionisti, este convins ca nu vor fi probleme de adaptare la stilul pe care vrea sa-l impuna formatiei. De fapt, prima iesire publica in noua postura a lui Luxemburgo a fost plina de declaratii comune, precum "daca vrem sa castigam, trebuie sa actionam impreuna", sau de-a dreptul ridicole, cum a fost afirmatia ca "prefer sa lucrez cu mari jucatori, decat sa nu-i am la dispozitie", asta dupa ce a enumerat vedetele aflate pe "Santiago Bernabeu". in fine, Luxemburgo si-a propus sa revina in campionat (unde Real ocupa locul 5) si sa faca un drum cat mai lung in Liga Campionilor, competitie in care madrilenii vor intalni in optimile de finala pe Juventus Torino.

La randul sau, vicepresedintele madrilenilor, fostul international spaniol Emilio Butragueno, a declarat ca "era nevoie de o schimbare pe banca tehnica a echipei. Sper ca Vanderlei sa readuca echipa acolo unde ii e locul, adica in frunte". Luxemburgo l-a inlocuit la carma "galacticilor" pe spaniolul Mariano Garcia Ramon.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.