Patronul Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, condamnat la zece ani de detentie in dosarul Rafo.

Patronul Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, a fost condamnat la zece ani de detentie in dosarul Rafo, de catre Tribunalul Bucuresti, care a decis si condamnarea fratelui acestuia, Octavian Iancu, la noua ani de inchisoare, si a lui Constantin Margarit la opt ani.

Decizia tribunalului poate fi constestata la Curtea de Apel Bucuresti, potrivit MEDIAFAX.

  • Iancu: E o eroare judiciara

Marian Iancu, a declarat, luni, la Sport.ro, dupa ce Tribunalul Bucuresti l-a condamnat la zece ani de detentie in dosarul Rafo, ca sentinta reprezinta o eroare judiciara, care va fi indreptata de avocatii sai la Curtea de Apel.

"Este o eroare judiciara, avocatii o sa o indrepte la Curtea de Apel. Nu are nicio legatura cu niciun dosar Rafo, este un alt dosar, este doar o eroare. Este o instanta a Tribunalului, mai sunt Curtea de Apel, Curtea Suprema si le vom indrepta. Este vorba de niste societati comerciale care nu-mi apartineau mie. Nu are legatura cu rafinaria. Eu nu sunt in niciun dosar Rafo. Este sigur o eroare. Cunosc dosarul, dar nu sunt societatile mele, e doar o confuzie. Probabil ei au mai multe nume de Iancu acolo si au facut o confuzie. Este o problema care nu are legatura cu fotbalul si nu vreau sa discut mai mult", a spus Iancu.

Intrebat daca este cazul in care a fost in arest preventiv in 2005, Marian Iancu a raspuns: "Sincer, trebuie sa verific sa vad despre ce e vorba pentru ca nu stiu."

Trimisi in judecata in 2006, Alexandru Marian Iancu, Constantin Margarit, Octavian Iancu, Gheorghita Iancu, Marius Turica, Silviu Neacsu, Akaroglu Cuneyt, Elenkalan Hayrettin si Basaran Kadri Mazhar au fost judecati pentru evaziune fiscala, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si spalare de bani.

Acuzatiile in acest dosar au fost formulate in baza concluziilor din procesul-verbal intocmit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Ministerul Finantelor Publice. Potrivit acestui act, Kadri Mazhar Basaran, Margarit Constantin si Octavian Iancu (administratori la firmei VGB Impex SRL, in 2000-2004), impreuna cu Alexandru Marian Iancu (coordonator la nivelul acestei societati) au prejudiciat bugetul de stat prin neplata impozitului pe profit de 806,2 miliarde lei si prin TVA nelegal dedus de 550, 3 miliarde, rezultind un prejudiciu total de 1.356,5 miliarde de lei.

Citeste si:
Ce despăgubiri îi cere Dana Roba lui Daniel Balaciu: „Spitalul...
Ce despăgubiri îi cere Dana...

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au stabilit ca Margarit Constantin, Octavian Iancu, Basaran Kadri Maznar, Akaroglu Cuneyit, Elenkalan Hazrettin, Alexandru Marian Iancu, Silviu Neacsu, Gheorghita Iancu si Marius Turica au derulat activitati comerciale ilicite in care ar fi fost implicate grupul de firme VGB - rafinaria Rafo - societatea Tender SA - Carom SA.

Anchetatorii au stabilit ca membrii gruparii constituite pentru savarsirea de infractiuni, al carui scop era spalarea banilor proveniti din comiterea anumitor infractiuni economice. Grupul alcatuit din cele noua persoane au uzat in activitatea lui de SC VGB Impex SRL, SC Dinamic Auto SRL, SC Klass Petrol SRL, SC Best Auto SRL, SC BE-COM-BE SRL, SC Star Com Oil SRL si SC Test Petrol SRL.

Constantin Margarit, Octavian Iancu si Alexandru Marian Iancu au fost arestati in seara de 14 februarie 2005, ei fiind eliberati in acelasi an, la 24 iunie, de catre Curtea de Apel Bucuresti, care a apreciat ca cei trei pot fi cercetati de procurori in stare de libertate.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.