Un nou caz de indisciplina care priveste fotbalul romanesc urmeaza sa fie judecat de comisia abilitata din cadrul UEFA. De data asta nu mai e vorba de manifestari rasiste, ci de incidente petrecute in timpul unei intalniri internationale a uneia dintre selectionatele de juniori, un domeniu de care Mircea Sandu crede ca se ingrijeste foarte bine.

"Suntem pe locul doi in Europa la copii si juniori", anunta Mircea Sandu acum cateva saptamani, cand actualul presedinte al FRF declara ca nu iese din cursa pentru un nou mandat la federatie. Conform unui studiu continental, la sportul de baza al fiecarei tari, la 6 iunie 2005, Romania ocupa pozitia secunda dupa Danemarca. Sunt aproape 89.360 de copii legitimati la diferite cluburi, care participa la multe competitii organizate de federatie si Ministerul Invatamantului, spunea atunci Sandu. Dar daca la statistici stam bine, nu acelasi lucru se poate spune si despre situatia reala la copii si juniori, unde antrenorii sunt in continuare prost platiti, iar conditiile competitionale si de antrenament sunt departe de a fi europene.

Ca si cum problemele pe care Romania le-a avut pana acum cu UEFA in privinta comportamentului suporterilor n-ar fi fost de ajuns, asupra FRF paneaza acum din nou posibilitatea unor suspendari, tocmai copii si juniori. Un fapt demn de stadioanele romanesti a avut loc saptamana trecuta la turneul de calificare a selectionatei U19 pentru campionatele Europene. In minutul 89 al partidei cu Macedonia (0-0), toata banca tehnica a selectionatei Romaniei a intrat pe gazon pentru a cere socoteala arbitrului, pentru neacordarea unui penalti carora romanilor li s-a parut evident.

Ca urmare a acestui incident, atat directorul tehnic al loturilor nationale de juniori, cat si cei doi antrenori Costel Pana si Horia Codorean au fost suspendati, urmatoarea partida, cea pe care Romania a jucat-o cu Albania (2-0), fiind condusa de pe banca de Florin Marin, selectionerul de la tineret. Acum, Halagian, care spune ca a intrat pe teren doar pentru a-i linisti pe jucatori, si cei doi antrenori risca o suspendare de pana la un an. Comisia de Control si Disciplina a UEFA va lua o decizie finala in acest sens pe 10 noiembrie.

Selectionata U19 a ratat in cele din urma calificarea, clasandu-se pe locul trei in grupa. In schimb juniorii de la U17 au reusit sa ocupe locul secund in primul miniturneu pentru calificarea la europene si este calificata pentru "Tur-ul de elita", care se va desfasura in martie. Daca juniorii reusesc de data aceasta sa treaca mai departe, ar fi o calificare obtinuta dupa o pauza de mai bine de trei ani, din 2002 de cand s-a introdus sistemul cu doua mini-turnee, nici una din selectionatele mici nemaireusind sa ajunga la un tuneu final.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.