Dupa remiza de la Genova, obtinuta in urma unui joc extraordinar, ros-albastrii sint ca si calificati din grupele UEFA

Ostilitatea tribunelor nu-i timoreaza pe stelisti, ba chiar pare sa-i indirjeasca si mai tare. In primele minute ale confruntarii, "padroni di campo" sint fara discutie ros-albastrii, care dicteaza ritmul jocului si rateaza o ocazie mare prin Iacob (4), sutul acestuia de la 22 de metri fiind respins greu de Castellazzi.

Novellino simte pericolul si se agita cit Hizo si Halagian la un loc. Protasov abia daca se ridica de pe banca. Zbuciumul antrenorului italian n-are mare efect, pentru ca lui Volpi (24) si Tonetto (25) poarta Stelei li se pare prea mica. Tot Steaua provoaca panica, prin Nicolita (27). Singurele oportunitati adevarate ale gazdelor vin din suturi de la mare distanta ale lui Volpi (39, 40), dar Hamutovski si sansa mentin tabela la 0-0. Acelasi scor si la pauza, desi am fi meritat mai mult, macar pentru impresia artistica excelenta lasata.

Partea a doua aduce pe teren o Doria mai determinata, nu si mai lucida. Despre inventivitate nu poate fi vorba, pentru ca e apanajul alor nostri. Bostina & Co. mentin strocul ridicat, preseaza formidabil, insa lipseste ideea geniala care sa faca diferenta. Iacob (66) mai greseste o data tinta, Hamu blocheaza in doi timpi sutul parsiv al lui Kutuzov (67), iar Pisano scoate incredibil in corner centrarea ideala a lui Bostina pentru acelasi "Jancker" (69). Spectacolul e la el acasa pe "Ferraris", dar golul intirzie sa apara.

Asta si pentru ca lui Dica ii lipsesc citiva centimetri la reluarea din minutul 70, din pozitie perfecta in careul peninsularilor si Iacob isi bate joc de o faza superba (85), iar finalul e securizat de jocul de pase al stelistilor, multumiti si cu remiza. In Ghencea miroase deja a primavara!

N-a uitat de Bodu nici la Genova!

Extrem de satisfacut de jocul Stelei in prima repriza, Gigi Becali saluta pe toata lumea la pauza. Patronul ros-albastrilor nu l-a iertat pe seful ANAF, Sebastian Bodu, nici macar aici, declarind ironic: "Facem spectacol in intreaga Europa, dar ce ne facem cu Bodu, ca ne ia culorile si le vinde?! Cum mai jucam noi?!".

Ingrijorati de scorul facut de Lens

Intreaga delegatie oficiala a Stelei a laudat la pauza prestatia elevilor lui Protasov, remarcind presingul formidabil facut de ros-albastri. Managerul general, Mihai Stoica, s-a aratat apoi ingrijorat de faptul ca Lens conducea in minutul 50 cu 3-0 pe Halmstad, reintrind in cartile calificarii.

Aproape 1.000 de romani in tribune!

Doar 20.000 de spectatori au venit aseara pe "Luigi Ferraris". Intre acestia, si vreo 700 de romani, veniti din toate orasele invecinate, in special din Torino, fieful italian al conationalilor nostri. Ei s-au facut remarcati din momentul intrarii pe arena, incurajind Steaua, dar si ironizind Dinamo, care tocmai pierduse in prelungiri la Sofia. Scandarile impotriva "ciinilor" s-au transformat in ovatii in momentul in care Gigi Becali si-a facut aparitia, impreuna cu Mirel Radoi. Adevaratul cutremur a inceput insa abia atunci cind pe teren au aparut echipele. Peluza Sampdoriei, colorata in alb-albastru-rosu, a dezlantuit vacarmul, acustica exceptionala de pe "Ferraris" creind impresia ca in arena sint o suta de mii de oameni!

Hrebenciuc linga Becali

Chiar daca au fost invitati de stelisti la Genova, Adrian Mutu (Juventus Torino) si Cristian Chivu (AS Roma) n-au ajuns aseara in tribunele stadionului "Luigi Ferraris". Au venit in schimb omul de afaceri Marius Vizer cu sotia, Irina ex-ASIA, care se aflau in vacanta in Italia. Linga Gigi Becali au stat fostul sau consilier, Dan Pavel, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, presedintele Lacatus si Mirel Radoi

Grupa C / ADVERSARI / Lens - Halmstad 5-0
Un "var" necrutator

Umilita anterior in Ghencea, Lens s-a razbunat pe Halmstad, 5-0. A excelat Cousin ("var" in franceza). Dupa ce lovise bara in start, prin doua lovituri de cap si un sut la vinclu din 20 de metri i-a ingenuncheat atacantul gabonez pe timizii suedezi, o singura data aproape de gol, bara Djurici (32). Nou-intratul Jemaa, din lovitura libera, si Lachor, "cap" din corner, au intregit festivalul ros-galben. / Constantin Popescu

RC LENS - HALMSTAD BK 5-0
(D. Cousin 16, 23, 47, Jemaa 73, Lachor 90+3)

LENS: Itandje - Demont (65 Lacourt), Hilton, Gillet, Lachor - Barul, S. Keita, Carriere, J. Leroy (72 Jemaa) - Cousin (76 Jussie), Thomert. Antr. F. Gillot

HALMSTAD: C. Johansson - P. Johansson, Jonsson, Zvirgzdauskas, P. Larsson (74 Preko) - Magnus Svensson, A. Johansson (74 J. Johansson), Jensen, Djurici - Thorvaldsson, Ingelsten. Antr. J. Andersson
A arbitrat Zeljko Sirici (Croatia)


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.