Seful ANAF a spus ieri ca cedarea marcii "Steaua" catre vechea societate nu-l absolva pe Gigi Becali de neplata datoriilor catre stat

Sebastian Bodu a avut ieri prima reactie dupa ce Gigi Becali a hotarit sa cesioneze marca "Steaua" vechii asociatii. In opinia sefului ANAF, "Becali a facut aceasta miscare ca sa demonstreze ca societatea respectiva este solvabila si ca Fiscul ar trebui sa se indrepte impotriva ei, pentru recuperarea creantei". La 30 septembrie, datoriile Stelei erau de 11,7 milioane de euro.

"Nu este nici o problema. Pe marca Steaua putem pune sechestru oricind. Acesta nu va fi asigurator, ci executor. Din acel moment, marca si accesoriile ei, adica insemnele si culorile, vor fi la dispozitia Fiscului", a explicat Bodu.

Seful Fiscului a dezvaluit apoi ce se va intimpla daca prin vinzarea marcii nu se va recupera intreaga datorie. "Nu exista, deocamdata, o evaluare exacta a marcii insa, potrivit legii, daca nu obtinem prin vinzare o suma care sa acopere creanta, ne putem indrepta impotriva altor active ale societatii solvabile sau impotriva bunurilor celor care au provocat insolvabilitatea, adica actualul club patronat de Gigi Becali", a mai adaugat presedintele ANAF. "Dupa impunerea sechestrului executor asupra marcii, actuala societate nu va mai avea voie sa foloseasca numele Steaua, sigla si culorile", a incheiat el.

"Vreau sa asigur suporterii Stelei ca nu doresc sa distrug acest club, cel mai galonat din Romania, cum nu doresc sa distrug nici un club de fotbal din Romania. Singurul meu scop este acela de a recupera banii care i se cuvin statului"
Sebastian Bodu, presedinte ANAF

"Asta nu e sanatos la cap? Eu fac ce spune legea, nu ce zice Bodu!"
Gigi Becali

Azi, instanta hotaraste asupra sechestrului

In aceasta dimineata se va da prima hotarire judecatoreasca in privinta sechestrului asigurator impus de ANAF pe averea lui Gigi Becali. "Daca magistratii interpreteaza legea in sensul in care ea a fost scrisa, nu avem cum sa pierdem in fata nici unei instante din lume. Daca insa instanta va da curs cererii de suspendare a sechestrului, acest lucru nu afecteaza cu nimic demersul Fiscului de a recupera sumele datorate de Steaua", a declarat Sebastian Bodu.

Ameninta si celelalte cluburi

Bodu a mai spus ca Fiscul va proceda la fel si cu celelalte cluburi datornice, adica nu va face nici o concesie. "Miercuri, noi am cistigat un proces cu FC Dinamo 1948 SA, instanta apreciind ca noua societate are obligatia de a plati datoriile celei vechi. Ar trebui ca patronii cluburilor sa stie ca orice intirziere la plata inseamna penalitati in plus, deci sume mult mai mari de platit. Acum, ei au posibilitatea sa le plateasca dar mai tirziu poate ca n-o vor avea, data fiind marimea lor", a declarat seful ANAF.

Gigi Becali spune ca ar fi putut fi actionar la Dinamo!

Patronul Stelei a declarat ca in schimbul unui milion de euro putea detine o parte din actiunile marii rivale din Stefan cel Mare. "In vara am avut oferta de a cumpara 10 la suta din actiunile lui Dinamo, dar am refuzat. De ce? Pentru ca Steaua e singurul club pe care il am in singe", a declarat Becali.

De la Genova, direct la Cluj

Echipa Stelei nu va mai reveni in Bucuresti dupa partida sustinuta aseara la Genova. Ros-albastrii vor ajunge astazi dupa-amiaza la Cluj unde duminica urmeaza sa sustina partida de campionat cu CFR. "S-a luat aceasta hotarire pentru ca baietii sa aiba timp de refacere mai mare, fiindca ne asteapta un meci foarte greu la Cluj", a spus patronul Gigi Becali.

Dorinel il inteapa pe MM Stoica:
"Pe Gigi il respect, fata de alti conducatori de acolo am rezerve"

Pentru Dorinel Munteanu, partida de duminica, impotriva Stelei, va fi un eveniment special, avind in vedere ca in vara el a cucerit cu trupa din Ghencea titlul de campioana. "Sint prieten cu multa lume de la Steaua, dar duminica, pe teren, nu va fi loc de prietenie. Ei vin dupa prima lor infringere, cu Gloria, dar asta nu inseamna ca misiunea noastra va fi usoara", a spus Munteanu, care s-a referit si la patronul Gigi Becali: "Dupa ce a facut pentru mine si dupa ce am facut eu pentru el, intre noi nu poate exista decit respect. Am rezerve fata de alti conducatori de la Steaua, dar nu si fata de Gigi", a spus Dorinel Munteanu.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.