Fostul director general al clubului Juventus Torino, Luciano Moggi, a fost condamnat de un tribunal din Napoli la cinci ani si patru luni de inchisoare pentru implicarea in scandalul Calciopoli, anuna Gazzetta dello Sport.

In plan sportiv, Moggi a fost deja radiat pe viata din orice activitate legata de fotbal. Procuratura ceruse pentru Moggi cinci ani si opt luni de inchisoare, el fiind gasit vinovat de frauda sportiva si complot, iar avocatii au anuntat ca vor face apel.

Fostii membri ai Comisiei Arbitrilor, Paolo Bergamo si Pierluigi Pairetto au fost condamnati la trei ani si opt luni de inchisoare, respectiv un an si 11 luni. Fostul arbitru Massimo de Santis a primit un an si 11 luni de inchisoare, potrivit MEDIAFAX.

Claudio Lotito (presedinte Lazio) si Andrea si Diego Della Valle (Fiorentina) au primit cate 15 luni de inchisoare si amenzi de cate 25.000 de euro.

De asemenea, alte opt persoane au primit pedepse cu inchisoare, in timp ce opt au fost achitate.

Ca urmare a scandalului Calciopoli din 2006, Juventus a pierdut doua titluri de campioana si a fost retrogradata. De asemenea, cluburi ca AC Milan, Lazio si Fiorentina, au fost sanctionate cu pierderea de puncte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.