Fostul campion mondial la categoria grea, americanul Joe Frazier, care suferea de cancer la ficat, a decedat, luni, la varsta de 67 de ani, a anuntat familia sa intr-un comunicat.

Sambata, New York Post precizase ca Frazier suferea de cancer la ficat in stadiu avansat. Fostul pugilist a fost disgnosticat cu cancer in luna septembrie.

Joe Frazier a fost primul boxer care l-a invins pe legendarul Mohammed Ali
, prin decizia unanima a arbitrilor, dupa 15 runde, in 1971, la Madison Square Garden din New York, partida ce a fost supranumita "meciul secolului". In acel moment niciunul dintre boxeri nu cunoscuse infrangerea.

Ulterior, Frazier a pierdut de doua ori contra lui Muhammad Ali, in 1974 si 1975, scrie MEDIAFAX.

Joe Frazier si-a inceput cariera cu 29 de victorii consecutive, reusind sa devina pentru prima data campion mondial al greilor in 1970, dupa ce l-a invins pe Jimmy Ellis in cinci reprize.

In 1973, Frazier, supranimut "Smokin' Joe", s-a luptat din nou pentru titlul mondial, de data aceasta cu compatriotul sau George Foreman, dar a fost trimis de sase ori la podea inainte ca lupta sa fie oprita. El a fost invins pentru a doua oara de George Foreman in 1976.

In cariera sa, Joe Frazier a avut 32 de victorii, dintre care 27 prin knockout, si 4 infrangeri si a inregistrat un meci terminat la egalitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.