Federatia Romana de Fotbal a anuntat pe pagina sa de internet ca reprezentatii Olandei sunt vinovati ca nu exista un acord cu privire la alcatuirea programului meciurilor din Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Lla reuniunea din Olanda, Romania a fost reprezentata de secretarul general Adalbert Kassai, selectionerul Victor Piturca si team-managerul Ovidiu Costesin.

„Olandezii au refuzat constant sa joace in iunie 2013 si nu au acceptat variante propuse de partenerii de negocieri si care nu au tinut cont de intelegerile la care ajunsesera celelalte delegatii, ei fiind, de fapt, cei care au contribuit decisiv la esecul intalnirii”, scrie pe site-ul FRF.

Delegatia romana ajunsese la un acord cu reprezentantii Ungariei, Turciei, Andorrei si Estoniei, insa negocierile cu Olanda au dat "totul peste cap".

„Olandezii au abordat o atitudine agresiva si au incercat sa impuna macar una dintre cele trei variante pe care le pregatisera. In toate, primul si ultimul meci pe care ar fi urmat sa-l dispute elevii lui Bert van Maarwijk ar fi fost impotriva Andorrei. Totodata, in niciuna dintre variante, batavii nu ar fi jucat vreo partida in luna iunie 2013, pe considerentul unei potentiale participari la Cupa Confederatiilor, fapt care ar fi rapit Romaniei posibilitatea de a avea, de-a lungul preliminariilor, macar o data dubla cu un singur meci”, potrivit anuntului FRF.

In una dintre variantele propuse de olandezi, „tricolorii” ar fi trebuit sa infrunte vicecampioana mondiala la interval de patru zile, in luna martie a anului 2013. „Aceasta luna nu este convenabila Romaniei, comparativ cu olandezii, care se afla in plina activitate competitionala. Dupa cum se stie, in Romania, returul Ligii I tocmai incepe in acea perioada a anului”, explica insa FRF.

Astfel, conform Antena3.ro, din cauza neintelegerilor, in perioada urmatoare se va stabili daca va avea loc o noua intalnire sau daca se va apela la arbitrajul FIFA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.