Cu trei saptamani inaintea Mondialelor din Australia, cartile la loturile de gimnastica sunt aproape facute. Daca la lotul masculin s-a decis deja componenta, la fete a mai ramas o singura incertitudine - situatia Monicai Rosu. Presedintele FRG, Nicolae Vieru, ne-a dat ultimele amanunte despre situatia loturilor de gimnastica.

- A mai ramas putin timp pana la Campionatele Mondiale. Ce parere aveti despre evolutia la ultimele concursuri a sportivilor nostri?

- Pentru baieti, la Maribor a fost ultima competitie. La fete, mai avem un concurs de Cupa Mondiala la Ljubliana, unde vor merge Floarea Leonida si Alexandra Eremia.

- Despre baieti ce parere aveti?

- Dragulescu a invatat din greseli. Este un gimnast bun si asteptam o medalie din partea lui. De asemenea ne asteptam la o medalie si din partea lui Urzica. Vom merge la Mondiale cu cinci baieti - Urzica, Dragulescu, Suciu, Jivan si Selariu. Sper ca nu vor avea probleme desi acum au accidentari minore. Selariu este lovit la glezna, Urzica are dureri la brate, iar Suciu acuza o stare de oboseala.

- Despre evolutia fetelor ce puteti spune?

- Fetele nu si-au revenit la capacitatea lor. Ponor isi mentine o anumita valoare la barna, care s-a demonstrat constanta, si ea reprezinta principala noastra speranta la o medalie la feminin. Romania nu ar putea lipsi de la Mondiale pentru ca nu ar fi fair-play. Trebuie sa mergem cu mai multe fete, pentru ca sunt mai multe serii si asa am avea sanse mai mari. La individual general va merge Floarea Leonida, ea este singura care poate face toate cele patru aparate. Dupa ce am vazut-o la Maribor, admir eroismul ei si tenacitatea cu care a concurat la sol, chiar si cu glezna lovita. Si Eremia, care a fost medaliata la toate competitiile mari la care s-a dus, a facut eforturi foarte mari, sa speram ca va putea duce exercitiul pana la capat.

- Cu Monica Rosu cum ramane?

- Rosu a vrut sa faca efort in ultima vreme si a avut probleme si cu greutatea. E o fiinta si mai dificila... Ea n-a reusit in concurs din cauza greutatii. La Bacau am fortat-o sa concureze. Nu vreau sa spuna ca nu i s-a dat o sansa. S-a investit foarte mult in ea. A tot amanat sa se puna serios pe treaba, iar acum e prea tarziu. Ii mai dam o saptamana, desi eu nu am convingerea ca ea va putea sa faca exercitiul cat de cat onorabil. Nu am pretentii la aur, dar trebuie sa intre in finala.

- Ponor va concura si la sol?

- Noi am inscris-o si la sol. O sa vedem, totul e in mana ei si a antrenorului ei. Noi nu putem sa o fortam. Daca ea nu simte si nu vrea sa faca solul, nu putem s-o obligam. Poate si insuccesul de la Nationale a demoralizat-o putin. Ea este competitiva si la sol, ii trebuie mai multa rezistenta si ar putea concura. Am speranta ca se va pune la punct in aceste trei saptamani.

- Cu lotul olimpic cum ramane? Va reveni domnul Belu sau nu?

- La inceputul anului s-a stabilit un lot olimpic pentru 2008 din care fac parte fetele care se pregatesc la Deva, dupa care urmeaza grupa mai mica de la Onesti. La Bucuresti a fost o grupa de consacrate care era normal sa se pregateasca in continuare cu Octavian Belu.

- Dupa Mondiale se va mai face un grup de elita sau fetele raman la cluburi?

- Parerea mea este ca aceste fete se vor lasa de gimnastica dupa Mondiale. Daca ele vor dori sa mai continue vor merge la Deva. Nu se poate face un lot cu trei fete.

- Va ramane domnul Forminte in locul domnului Belu?

- Fiecare are locul lui. Domnul Belu a renuntat la pregatirea acestui lot. Daca el vrea sa revina, va putea sa mearga oricand la Deva. Este singura posibilitate. Noi nu schimbam sistemul de pregatire si structura. Deci nu vine Forminte in locul lui Belu.

Nu cred ca Belu va conduce echipa altei tari

- Un alt zvon spune ca ar putea reveni la lotul olimpic Bela Karoly...

- Asta e o aberatie. Bela nici in America nu mai face gimnastica. E satul. Dupa atatia ani ii este greu sa mai stea in sala de gimnastica. Sigur, Bela Karoly a fost un mare antrenor, dar nu se pune problema sa revina la carma lotului national. De altfel, la ultima participare a SUA, nici nu a mai fost prezent, a fost doar sotia lui. Cred ca acum el iese complet din gimnastica. El are alte business-uri in America, are foarte mult pamant, are ferma... Acum e bunic, e vanator, creste animale. E o aberatie sa lase totul acolo si sa revina aici in gimnastica.

- Despre domnul Belu ce puteti spune?

- Domnul Belu e mai pretentios acum. Ii e teama ca-l dau in judecata fetele daca e prea dur, ii e teama de insucces...

- Credeti ca va conduce echipa altei tari?

- Nu cred. Daca ar prelua echipa altei tari, ar trebui sa fie sigur de succes si nu cred ca va avea sprijinul pe care l-a avut in Romania. Pricepere si valoare are, dar e cu totul altceva sa lucreze in alta tara.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.