Ieri a mai aparut un candidat la presedintia FRF, in persoana lui Octavian Stancioiu, care spera sa cistige Gica Popescu. Intre timp, favoritul contracandidatului timisorean isi continua turneul electoral.

Jurnalistul timisorean Octavian Stancioiu este ultimul care s-a inscris in cursa pentru presedintia FRF. Foarte realist, banateanul spune de la inceput ca „nu am nici o sansa", ca mizeaza pe doua voturi de care nu e totusi sigur suta la suta si se declara pe final sustinator al lui Gica Popescu. Stancioiu, actualmente, printre altele, „director de imagine al echipei CSFS Poli Timisoara, (Divizia A la futsal), presedinte, antrenor principal si jucator (portar si capitan) al echipei Regele Fotbal Timisoara (Liga I a Campionatului Judetean Timis)" intregeste o lista care ar trebui studiata si sub aspect sociologic si psihologic dupa incheierea campaniei pentru conducerea FRF. Omul are un slogan, 'Fotbalul este al nostru si al urmasilor nostri', si multe proiecte ambitioase, cistigarea de catre Romania a CM din 2018 fiind doar unul dintre ele. In cursa pentru sefia FRF mai sint inscrisi Octavian Popescu, rezident in Germania, un avocat din Timisoara si un profesor de spaniola din Arad.

Popescu: 'E mai greu decit in cantonamente'

In timp ce Mircea Sandu a perfectat un amical cu nationala Coastei de Fildes, singurul candidat care a plecat intr-un turneu electoral, Gica Popescu, a fost ieri la Cluj si Alba-Iulia si de miine va incepe sa cutreiere estul tarii pentru a incerca sa convinga „talpa" fotbalului ca Mircea Sandu trebuie sa plece de la FRF. „Dupa cum merg lucrurile, eu cred ca am in continuare cele mai mari sanse", a spus Popescu. Fostul fotbalist este incintat de felul in care decurg discutiile cu sefii cluburilor din teritoriu pe care i-a intilnit. 'Daca oamenii se tin de cuvint, atunci nu trebuie sa am emotii'.

Deloc derutat de decizia Nasului de a programa alegerile de la FRF cu citeva saptamini bune inainte de data preconizata, Popescu este decis sa isi respecte programul de campanie. „Am promis ca o sa fiu prezent in toate capitalele de judet si asa voi face", a declarat fostul international. El nu se plinge de duritatea programului, ci pare mai degraba fascinat de noua provocare in care s-a implicat: „E mai greu decit in cantonamente, dar asta face lupta si mai interesanta", zice Gica Popescu.

Intra si Porumboiu?

Ultimul zvon de campanie vine de la Vaslui, acolo unde Adrian Porumboiu se gindeste sa participe si el la lupta pentru sefia fotbalului romanesc.

„Nu am luat inca o decizie, marea problema pe care o intimpin este legata de timp. Pur si simplu, nu am timp pentru a exercita si aceasta functie", a declarat Porumboiu pentru un post de radio bucurestean.

El a tinut si sa se detaseze de Mircea Sandu, cu a carui imagine nu vrea sa fie asociat: „Actiunea de acum cu Craciunescu nu este orchestrata de mine si Mircea Sandu. Ultimul lucru de care as vrea sa fiu acuzat este acela ca as lua parte la astfel de scenarii alaturi de Mircea Sandu