Rapid se pune in miscare, asta-seara, pe o ruta necunoscuta: grupele Cupei UEFA. Pe arena din Giulesti, rapidistii vor primi replica francezilor de la Rennes, pregatiti de Ladislau Bölöni. Pentru oaspeti se anunta un meci de "totul sau nimic", tinand cont ca au pierdut prima partida, disputata acasa, cu VfB Stuttgart (scor 0-2).

Pe hartie, Rapid este "cenusareasa" Grupei G, dar, dupa ce a eliminat marele Feyenoord, matematica nu mai pare chiar atat de exacta.

Amintiri din comunism

Ambele tabere cred ca sansele sunt egale, desi intre bugetele celor doua cluburi se casca haul: Rapid are 4 milioane de euro, in timp ce Rennes dispune de 32 de milioane.

Francezii au sosit ieri la Bucuresti plini de incredere. Stiind ca suporterii vor face o primire calduroasa gazdelor si una "dura" francezilor, Loti a lasat sa se inteleaga ca Rennes a venit sa joace la victorie. "Stiu clar un lucru: din familia Lucescu se va califica sigur tatal, Razvan ramane de vazut...", a comentat, in stilul sau caracteristic, tehnicianul roman al francezilor.

Bölöni revine intr-o tara in care s-a simtit prizonier, in care a refuzat gradele militare, desi a evoluat la ASA Targu-Mures si Steaua, dar in care a fost bun prieten cu Valentin, fiul lui Nicolae Ceausescu. "In 1984 am plecat de la un club militar mic la unul foarte mare. A fost suficient doar un telefon al ministrului apararii la prim-secretarul de partid al judetului Mures. Dupa un an, am intentionat sa ma mut in Ungaria, de unde provine familia mea. Am avut probleme cu Securitatea, dar Valentin m-a salvat! 1986 a fost anul meu cel mare. Steaua era campioana Europei. Desi tatal sau instaurase un regim teribil, Valentin era prietenul nostru. Steaua ajunsese o fabuloasa masina de propaganda a comunistilor", a comentat Loti.