Sefii lui Dinamo au afirmat ieri ca nu vor renunta la antrenor nici in cazul unui esec la Sofia

Conducerea "ciinilor" incearca sa disperseze tensiunea acumulata la Dinamo dupa 1-2 cu Petrolul, in Cupa, si 1-1 cu Jiul in campionat. Declaratiile facute ieri de oficialii clubului sint un semn ca se vrea liniste totala inaintea confruntarii cu Levski.

"Oricare va fi rezultatul de la Sofia, Andone va ramine antrenorul nostru. Mergem sa cistgam, pentru ca avem o obligatie morala fata de suporteri", a declarat actionarul Crist Borcea. "Partda cu bulgarii nu este decisiva pentru Ando. El a avut rezultate la Dinamo si nu poate fi judecat dupa un meci sau altul. Vom cintari performantele sau esecurile echipei la sfirsitul calendarului, nu in tmpul desfasurarii lui", a completat presedintele Consiliului de Administratie, Nicolae Badea.

''Dinamo va cistga! Sintem mai buni dec Levski si va trebui sa ne impunem in acest meci extrem de important''
Gabriel Tamas

''Avem neaparat nevoie de victorie, pentru a trece peste o perioada mai neagra. Pina la urma, nici egalul n-ar fi rau. Apoi, vin doua meciuri tari, cu TSKA Moscova acasa si Olympique Marseille in deplasare''
Florentn Petre

Securitate maxima

Dinamovisti au ajuns ieri la ora 12:30 la Sofia, dupa un zbor de aproape un ceas cu o cursa charter, iar capitala Bulgariei i-a intmpinat cu o vreme senina, dar si cu multi politist, postati de o parte si de alta a drumului, de la aeroport pina la hotel. Masurile de securitate sint maxime dupa doua atentate care au zguduit orasul. In luna septembrie, patronul lui Lokomotv Plovdiv, Gheorghi Iliev, un potent om de afaceri, a fost ucis. Apoi, zilele trecute, presedintele unei importante banci, Emil Kiulev, a fost asasinat in plina strada.

Asaltati de ziarist

Presa bulgara s-a inghesuit la aeroport la venirea ''ciinilor'', Gabriel Tamas, Florin Bratu, Florentn Petre si Ioan Andone fiind asediati cu intrebari, in limba engleza si franceza. ''Niciodata nu ni s-a intmplat sa vina at a presa straina sa ne intmpine'', s-au mirat fotbalisti lui Andone, care au raspuns amabili ziaristlor.

Levski, fara atacanti?

In tabara bulgara s-a instalat panica marti seara, dupa ce s-a aflat ca accidentarea golgeterului lui Levski, Valeri Domovciiski, e mai serioasa decit se credea initial. Atacantul in virsta de 18 ani a acuzat dureri musculare puternice la coapsa inca din tmpul meciul de campionat cu Slavia (5-0), dar le-a pus pe seama oboselii. Domovciiski nu i-a spus nimic pina marti antrenorului Stanimir Stoilov, care s-a enervat teribil la aflarea vesti. Totusi, ziaristi bulgari sint de parere ca "virful" va evolua din primul minut. Celalalt ttular din atacul lui Levski, Hristo Iovov, nu e valid, avind probleme la adductori.

140 de meciuri
in cupele europene va stringe Dinamo in aceasta seara. "Ciinii" au reusit pina acum 54 de victorii, 23 de remize si au fost invinsi de 62 de ori, golaveraj 216-195

15 luni
au trecut de cind Dinamo nu a mai reusit sa cistge in deplasare in cupele europene. Pe 28 iulie 2004, alb-rosiii invingeau la Zilina cu 1-0. De atunci, elevii lui Andone au mai disputat 4 partde, fiind invinsi tot de at ea ori, golaveraj 2-9

Nici o victorie la Sofia!

1956-1957 C1 (turul 1) CSKA Sofia - Dinamo 8-1 si 2-3
1981-1982 C3 (turul 1) Dinamo - Levski Sofia 3-0 si 1-2
1995-1996 C3 (tur prel.) Dinamo - Levski 0-1 si 1-1

''Fiti mai dracosi!''

Invitat permanent la sedintele Consiliului de Administratie si membru fondator al lui FC Dinamo, deputatul PSD, Dan Matei Agathon, a ajuns la Sofia alaturi de delegatia oficiala a "ciinilor" si este foarte optmist inaintea meciul de azi, mizind pe o victorie a liderilor din Divizia A. "E bine ca revin Niculescu si Petre. Ei inseamna mult pentru echipa. Claudiu il pune in valoare si pe Bratu, in tmp ce Florentn este formatiei si solutia de luminare in perioadele de criza. Batem cu 2-1. Daca va juca din primul minut Niculescu, atunci el va marca ambele goluri. Daca nu, atunci Petre si Bratu vor fi marcatorii nostri. Le voi transmite jucatorilor sa fie mai motvati, mai dracosi pe teren", a declarat fostul ministru al turismului.

CELALALT MECI AL GRUPEI / Heerenveen - TSKA Moscova (ora 21:30, Eurosport)
Efectve complete

TSKA conteaza in Olanda pe intreg efectvul. Antrenorul Valeri Gazaev ii are la dispozitie inclusiv pe Vagner Love, Jirkov si Dudu, refacuti dupa accidentari si reveniti pe teren duminica, la 2-1 cu Rostov, cind primii doi au si marcat. Antrenorul olandezilor, Gertjan Verbeek, s-a mai destns si el: il poate folosi pe fundasul stnga Drost, refacut complet dupa o intndere. Si Samaras e OK. Accidentat pe 29 septembrie la glezna, atacantul grec a reintrat cu Ajax (0-0).


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.