Antrenorul lotului feminin de gimnastica a Romaniei, Octavian Bellu, a declarat, luni seara, la revenirea in tara, ca necastigarea niciunei medalii la Campionatele Mondiale de la Tokyo reprezinta un bilant catastrofal si a precizat ca isi asuma acest esec.

"Trebuie sa existe niste masuri drastice pentru aceasta contraperformanta pe care eu mi-o asum, trebuie lasata departe. Probabil ca am facut o evaluare gresita si ne-am inselat crezand ca unele fete si vor si pot mai mult. Pentru mine ramane o problema cum aceste fete se descurca atat de bine in antrenamente si nu pot pastra acelasi ritm in concurs si nu se pot aduna si nu pot trece peste ce se intampla daca si ratezi. Este un bilant catastrofal, sa nu ne invartim in jurul cuvintelor mici. Astept ca federatia sa traga concluzii, imi asum esecul, desi este foarte greu avand in vedere cat am muncit. Avem o reteta care a functionat si inainte de Sydney si Atena, dar poate fetele de acum sunt din alt aluat. Urmeaza intoarcerea in sala si renuntarea la eticheta ca fetele nu vor rezista la un program dur de antrenament. Cine rezista, rezista, cine nu, nu", a spus Bellu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca nu avea asteptari mari de la Catalina Ponor, care oricum "a tras cat a putut echipa dupa ea" si a subliniat ca spera ca pana la Jocurile Olimpice fetele sa formeze "o echipa".

Gimnasta Catalina Ponor spera ca echipa Romaniei sa vina macar cu o medalie si spune ca pentru ea prezenta la CM a fost un fel de testare: "Speram sa ne revenim cat mai repede din ce s-a intamplat aici, sa muncim mai mult si sa ne intoarcem pe podium. Cel mai bine e sa ne adunam noi si sa incercam sa dam dublu fata de cat am dat la antrenament".

Ana Porgras s-a declarat multumita de premiul pentru eleganta, insa a afirmat ca mai frumoasa ar fi fost o medalie: "Ma bucur ca am reusit sa ma adun, sa fac in finala un exercitiu bun. Ma gandesc la Londra, dar sunt constienta ca trebuie sa ne trezim dupa acest CM, sa tragem tare in sala. Premiul de eleganta este frumos, ma onoreaza, dar cel mai frumos era unul pe aparate".

Citeste si:
Octavian Bellu si Mariana Bitang si-au dat demisia din COSR
Octavian Bellu si Mariana...


Romania si-a indeplinit obiectivul principal la CM de la Tokyo, ambele echipe, masculina si feminina, calificandu-se la Jocurile Olimpice din 2012, insa nu a castigat vreo medalie.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.