Pilotul englez Dan Wheldon, dublu castigator al cursei de 500 de mile de la Indianapolis, a decedat, duminica, dupa un accident in care au fost implicate 15 monoposturi, la Grand Prix-ul de la Las Vegas, ultima etapa a sezonului in IndyCar, informeaza AFP.

Wheldon, in varsta de 33 de ani, a murit in urma ranilor suferite dupa ce masina sa a zburat de pe pista si a izbit zidul de securitate. Mai multe monoosturi au zburat si au fost cuprinse de flacari in acest accident, care a avut loc in turul 12 din cele 200 programate in cursa ce se desfasoara pe un circuit cu forma ovala, pe care masinile au atins viteza de 360 de kilometri pe ora, joi, la antrenament. In accident au fost implicati aproape jumatate din cei 34 de piloti prezenti la start.

"IndyCar, pilotii si conducatorii echipelor au decis sa nu termine cursa. Pilotii au hotarat sa ruleze cinci tururi de circuit ca omagiu pentru Dan Wheldon. Toate gandurile si rugaciunile noastre se intreapta catre familia sa", se arata intr-un comunicat semnat de presedintele IndyCar, Randy Bernard, scrie MEDIAFAX.

Nouasprezece piloti au revenit in monoposturile lor pentru a efectua, lent, cinci tururi, aplaudati de spectatori si sub privirile membrilor echipelor, aliniati solemn unul langa altul in fata standurilor, unii cu ochii in lacrimi. Tabela de marcaj afisa numarul 77, cel al lui Weldon

Inainte de a se pronunta decesul sau, survenit la doua ore dupa accident, Wheldon a fost scos de pe circuit cu elicopterul, fiind transportat la spitalul universitar din Las Vegas.

"Ce putem spune? Ne va lipsi, astazi a murit putin toata lumea din IndyCar", a declarat Chip Ganassi, presedintele uneia dintre echipele importante din campionat, pentru care Wheldon a concurat o perioada.

Moartea englezului este prima a unui pilot in timpul unui GP din IndyCar. In 2006, americanul Paul Dana a decedat in timpul incercarilor dinaintea Grand Prix-ului de la Miami.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.