Mircea Sandu si Gica Popescu sunt, acum, cei doi candidati creditati cu sanse la castigarea postului de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal la alegerile din 21 noiembrie, dar in lupta celor doi ar putea aparea un contracandidat de marca, fostul mare arbitru international Adrian Porumboiu. Am discutat ieri cu principalul finantator al lui FC Vaslui despre "razboaiele" care se poarta acum in fotbalul romanesc, Porumboiu insistand sa spuna ca disputa pentru FRF nu are nimic in comun cu cea care se poarta pentru schimbarea lui Ion Craciunescu din fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor. "Nu au nimic in comun cele doua actiuni Ð ne-a spus Porumboiu Ð, dar, e adevarat, faptul ca se petrec aproape in aceeasi perioada de timp lasa sa se inteleaga ca ar fi coordonate. Momentul cu schimbarea lui Craciunescu nu e bine ales, dar actiunea grupului de arbitri este legitima".

L-am intrebat pe Adrian Porumboiu Ð singurul care s-a abtinut atunci cand, vinerea trecuta, grupul de arbitri a votat (10-1 rezultatul votului) schimbarea lui Craciunescu Ð daca cei care au participat la acea sedinta erau in masura sa discute despre subiect. "Este vorba de aceiasi oameni care l-au numit in functie, asa ca eu cred ca au legitimitate. E adevarat ca 7 dintre ei nu mai fac parte din Comisie, dar nu din vina lor. Acum doi ani, cand s-a alcatuit CCA-ul condus de Craciunescu, s-a spus ca toti cei prezenti au un mandat pe patru ani. Numai ca, intre timp, unii au fost eliminati... La ei nu a mai fost vorba de cei patru ani. Asa ca domnul Craciunescu nu are rost sa spuna acum de mandatul sau pe patru ani din moment ce el nu l-a respectat pe cel al colegilor, care era pe aceeasi perioada. El a provocat, prin actiunile sale, ceea ce se intampla acum".

Nu vrea sa fie asociat cu Mircea Sandu

Adrian Porumboiu a tinut ieri de mai multe ori sa "puncteze" ca nu vrea sa fie asociat cu Mircea Sandu si cu ceea ce se intampla acum in fotbal. "Nu am nimic de-a face cu Mircea Sandu si nu cred ca trebuie sa spuna cineva faptul ca actiunea de acum cu Craciunescu este orchestrata de mine si Mircea Sandu. Ultimul lucru de care as vrea sa fiu acuzat e acela ca as lua parte la astfel de scenarii alaturi de Mircea Sandu". Vasluianul continua, insa, sa fie suparat pe Craciunescu pentru ca, spune presedintele clubului moldovean, a transformat disputa personala intr-o "cruciada" impotriva lui FC Vaslui. "Nu se face asa ceva, mai ales ca la mijloc a fost vorba de o prietenie de durata intre noi. Daca are ceva cu mine, sa se lupte cu mine, nu cu clubul din Vaslui", ne-a mai spus finantatorul nou-promovatei.

Timp de gandire pentru depunerea candidaturii

Se tot zvoneste ca pana la sfarsitul saptamanii vom asista la o "bomba" in ceea ce priveste candidaturile pentru fotoliul de presedinte al FRF, acolo unde in acest moment singurele nume care conteaza cu adevarat sunt cele ale lui Mircea Sandu si Gica Popescu. Asa ca l-am intrebat pe Adrian Porumboiu daca e posibil sa se inscrie in aceasta cursa. Surprinzator, in locul raspunsului ferm pe care l-am asteptat am primit o... pauza de cateva secunde. "Nu stiu ce sa va spun... Nu am luat inca o decizie, marea problema pe care o intampin este cea legata de timp. Pur si simplu, nu am timp pentru a exercita si aceasta functie! Ma mai gandesc". Am inteles, insa, din tonul sau ca pare mai degraba tentat sa intre in "joc" decat sa stea pe margine, caci nu a fost vorba nici o clipa de o negare a acestei posibilitati.

Asa ca asteptam ca in zilele ce urmeaza sa avem o lupta in trei intre un fost mare fotbalist, un fost mare arbitru si un important conducator federal.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.