Lui Florentin Petre ii expira contractul cu Dinamo la finele campionatului, insa nu i s-a facut o propunere concreta privind prelungirea intelegerii

Florentin Petre este capitanul lui Dinamo. Este cel mai bun pasator al echipei in Divizia A, cu 6 reusite decisive in acest sezon. "Florentin este sufletul echipei, fara el Dinamo n-are vlaga", suna parerea fanilor, dar si a coechipierilor. Mijlocasul ros-albilor, in virsta de 29 de ani, are si 34 de selectii la prima reprezentativa, pentru care a punctat de trei ori. Fotbalistul si-a invins si soarta, fiind departe de gazon 18 luni, intre octombrie 2000 si martie 2002, din cauza virusului hepatitic de tip C.

Intelegerea lui Petre cu Dinamo se apropie de final. Iar conducatorii "ciinilor" nu dau semne ca se grabesc sa incheie un nou contract cu jucatorul-simbol al gruparii. Conform unor surse credibile, Florentin a avut o discutie zilele trecute cu sefii clubului si a ramas ca la iarna sa fie discutata situatia sa. Totul va depinde si de eventualele oferte care ar putea sosi pe adresa internationalului. Nu este exclus ca, in cazul in care nu vor exista cereri de afara, lui Petre sa i se propuna micsorarea salariului daca se va dori continuarea relatiei contractuale

150 de mii
de dolari este salariul anual al lui Florentin Petre in Stefan cel Mare

8 trofee
a cistigat fotbalistul de 29 de ani in tricoul alb-rosu. Campionatul l-a cucerit de 3 ori (2000, 2002, 2004), Cupa Romaniei de 4 ori (2000, 2003, 2004, 2005), iar Supercupa o data (2005)

45 de goluri
a marcat Petre in Divizia A in cele 251 de meciuri jucate. Din totalul partidelor in care a evoluat, Florentin a bifat 9 la UTA, pentru aradeni inscriind de trei ori

Tvetanov: "Dinamo, teme-te!"

Bulgarii au vazut pe viu partida Dinamo - Heerenveen, 0-0, iar pe casete video dubla mansa a "ciinilor" cu Everton (5-1, 0-1). Secundul lui Levski, Tanko Tvetanov (foto), fost coleg cu Vasile Miriuta la Energie Cottbus, a dezvaluit ieri impresiile pe care i le-a lasat echipa lui Ioan Andone. "Dinamo este foarte buna, in special in atac. Mi-a placut numarul 8, capitanul, Petre il cheama, nu? Nu ne intereseaza faptul ca Dinamo a pierdut in Cupa Romaniei sau a facut doar 1-1 pe propriul teren in campionat. Astea se uita in cupele europene. Ma iau dupa ce am vazut cu ochii mei, iar Dinamo este puternica. Totusi, jucam acasa si suporterii nostri va vor speria cu atmosfera ce o vor crea. Asa ca Dinamo, teme-te de Sofia!".

Azi pleaca echipa, miine vin fanii

Delegatia dinamovista va pleca in aceasta dimineata la ora 11:30 spre Sofia, urmind sa se cazeze la hotelul "Hillton". Din lotul "ciinilor" urmeaza sa faca parte si Florentin Petre, si Claudiu Niculescu, care n-au mai evoluat de doua, respectiv 6 saptamini pentru ros-albi din cauza accidentarilor. Daca Levski va efectua in aceasta dimineata un antrenament pe arena "Gheorghi Asparuhov", elevii lui Andone se vor pregati seara pe stadion. Peste 600 de suporteri ai "ciinilor" vor fi prezenti joi la meciul Levski - Dinamo.

"Bulgarii au probleme in defensiva"

Inainte de a intra cu echipa in cantonament, Ioan Andone era optimist in privinta meciului de miine. "Ne dorim un meci bun si trei puncte. Cred in forta lui Dinamo. Levski e puternica, a inscris 8 goluri in ultimele doua intilniri, dar are probleme in defensiva, in zona fundasilor centrali. Putem inscrie, sper sa nu primim gol", a declarat antrenorul. De luni seara, jucatorii au urmarit citeva casete cu evolutiile lui Levski.

"Voi alege si in vara Dinamo"

Ioan Andone evita sa ia in considerare discutiile despre faptul ca ar putea fi demis daca nu reuseste victoria la Sofia. "In vara si in ultima zi de contract voi alege Dinamo, pentru ca bucuriile au fost enorme si am o datorie morala pentru acest club. Sper sa ne prinda iarna cu 5 puncte avans fata de Steaua", a spus Ando, al carui contract cu ros-albii, ce-i aduce un salariu anual de 150.000 de dolari, expira la finalul campionatului. In prezent, Dinamo e liderul Diviziei A, cu doua puncte avans in fata Stelei.

Grupa F

S-au jucat
TSKA Moscova - Marseille 1-2
Dinamo - Heerenveen 0-0
Levski Sofia a stat

Clasament
1. Marseille 1 1 0 0 2-1 3p
2-3. Heerenveen 1 0 1 0 0-0 1p
Dinamo 1 0 1 0 0-0 1p
4. Levski Sofia 0 0 0 0 0-0 0p
5. TSKA Moscova 1 0 0 1 1-2 0p

Meciurile de joi
Levski - Dinamo Bucuresti
Heerenveen - TSKA Moscova
Marseille sta


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.