Fiind pe punctul de a declansa un scandal diplomatic, FRF a hotarat sa renunte la turneul din Iran, insa a invocat un alt motiv decat cel politic: distanta prea mare. In urma acestei decizii, forul fotbalistic ar putea fi obligat sa plateasca despagubiri de aproape 300.000 de dolari.

Federatia Romana de Fotbal a anuntat ieri ca reprezentativa "tricolora" nu va mai participa la turneul din Iran, din perioada 11-13 noiembrie. In comunicatul dat FRF nu se precizeaza daca la baza acestei decizii a stat si informarea facuta de catre Ministerul Afacerilor Externe asupra pericolului la care se vor expune jucatorii romani in Iran.

Avand in vedere ca, dupa incheierea preliminariilor pentru calificarea la Cupa Mondiala FIFA 2006, in calendarul international nu erau prevazute meciuri amicale pentru echipa nationala, datele oficiale pentru jocurile de baraj fiind stabilite de FIFA pe 12 si 16 noiembrie 2005, Federatia Romana de Fotbal a fost obligata sa caute solutii pentru mentinerea acesteia in activitate", se arata in comunicatul FRF.

In perioada specificata de forul fotbalistic existau mai multe echipe disponibile pentru a se aranja un amical. Pentru a mai aduce o bruma de bani in vistieria FRF, Mircea Sandu a hotarat ca "tricolorii" sa participe la un turneu in Iran, unde urma sa intalneasca, pe langa reprezentativa tarii gazda, inca doua selectionate calificate la Cupa Mondiala din 2006 - Paraguay si Togo.

Retragerea Romaniei va duce mai mult ca sigur la anularea competitiei, pentru ca sponsorul nu va mai dori sa finanteze turneul, iar iranienii nu vor putea plati onorariile celorlalte doua echipe. In contractul perfectat pe 28 octombrie intre FRF si sponsorul competitiei exista o clauza prin care reprezentativa "tricolora" trebuie sa plateasca despagubiri de 300.000 de dolari in cazul in care nu se mai prezinta la Teheran.

Amical cu Coasta de Fildes

Acum ramane ca pentru cele doua zile stabilite de FIFA, 12 si 16 noiembrie, federatia sa gaseasca alti adversari pentru Mutu si compania. Meciurile ar urma sa se joace in Romania sau la distante mai scurte, cu unele dintre reprezentativele Coastei de Fildes, Argentinei (calificate la CM din Germania), Danemarca, Grecia sau Ungaria. "Tinand seama de participarea echipelor romanesti in Cupa UEFA, de solicitarile acestora privind menajarea jucatorilor lor susceptibili de a fi selectionati, precum si de faptul ca la echipa nationala vor fi convocati si jucatori romani care activeaza in campionatele altor tari, pentru evitarea eforturilor de deplasare, Federatia Romana de Fotbal a optat pentru disputarea de jocuri in Romania sau in tari mai apropiate geografic", se specifica in comunicat.

In aceste conditii, Mircea Sandu a incercat sa dea inca o lovitura de imagine in cursa pentru sefia FRF. Dupa ce i-a adus in tara pe Joseph Blatter si Lennart Johansson, "Nasu" ar fi vrut un amical cu Argentina. Pentru a reusi acest lucru, trebuia sa puna la bataie 800.000 de euro, adica mai mult de jumatate din bugetul anual al federatiei. In lipsa amicalului cu Argentina, tricolorii vor da piept pe 12 noiembrie cu selectionata Coastei de Fildes, echipa unde evolueaza si atacantul lui Chelsea, Didier Drogba. Meciul se va juca la Le Mans (Franta), la ora locala 18.00 (19.00 la Bucuresti). Astfel ca pentru data de 16 noiembrie mai sunt luate in considerare nationalele Danemarcei, Greciei sau Ungariei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.