Echipa din Sevilla va ramine in statistici ca prima care a invins pe Chelsea in acest sezon

Locul 17 in Primera, batuta ca de toata lumea, Betis nu era tocmai echipa care sa sperie pe Chelsea. Dovada ca Mourinho a ales sa-l odihneasca pe Drogba pentru bataliile ce va sa vina, si nu ne gindim aici deloc la meciul ivorianului cu Romania. O mica greseala, poate. Caci Betis a gasit nebanuite resurse de a-si ridica privirea din pamint. Chiar dupa ce brazilianul Oliveira, principala sa gura de foc, a iesit accidentat (se vorbeste despre o leziune foarte grava, ce i-ar putea periclita prezenta la Mondialul german).

Paradoxal, momentul asta, al iesirii lui Oliveira, se va dovedi decisiv. Inlocuitorul, Dani, a asteptat exact 3 minute si 8 secunde pentru a intra in istoria acestui sezon. A marcat in poarta lui Cech, la capatul unei faze splendide, si va ramine in statistici ca omul ce a adus prima infringere a lui Chelsea pe 2005-2006, dar si primele semne de suferinta asternute peste aroganta lui Mourinho.

Care Mourinho - nu putem si parca nici nu vrem sa ne ascundem satisfactia - avea sa simta pe pielea sa cum e sa joci impotriva unui adversar care apeleaza la toate mijloacele posibile ca sa-si atinga obiectivul. Cu mult eroism, destula stiinta a jocului si suficient noroc, Betis a pastrat acel 1-0 din prima repriza si a salvat, cu aceasta victorie, o toamna gri. Iar Mourinho si-a mai trecut, probabil, un nume pe a sa lista a inamicilor: Lorenzo Serra Ferrer, antrenorul lui Betis, cu care Jose si-a intersectat pasii acum 7-8 ani, la Barcelona, pe cind Jose oscila intre translator si secund, iar Ferrer conducea tot ceea ce insemna fotbalul la clubul catalan, mai putin echipa mare.

GRUPA E / PSV Eindhoven - AC Milan 1-0
Cosmar olandez

Trupa lui Ancelotti a cedat la Eindhoven pentru a doua oara in 6 luni. Daca in aprilie a mers in finala, dupa esecul de aseara a pierdut primul loc in grupa
Daniel Scorpie

Drumul de la un 3-1 clar cu Juve la un esec la limita in Olanda a fost parcurs in numai trei zile de Milan. PSV s-a razbunat pentru eliminarea din semifinalele trecute ale Ligii si le-a dat o lectie "rossonerilor". A batut aseara la Eindhoven cu scorul foarte drag italienilor: 1-0.

Tactica antrenorului Hiddink a dat din nou peste cap planurile rivalului Ancelotti. PSV a inchis excelent toate culoarele spre careul lui Gomes, marcind la singe piesele grele ale adversarului, asa cum a facut si in meciul tur de pe "San Siro". Nici aseara n-a primit gol si, mai mult, a reusit sa speculeze greselile defensivei milaneze. La prima, peruanul Farfan a deschis scorul (11), dupa o minge bilbiita de Kaladze, care a trimis prost inapoi spre Dida. Putin a lipsit ca Alex sa faca 2-0 la pauza, profitind de slabiciunile Milanului in jocul aerian.

Degeaba au alergat italienii dupa egalare in repriza secunda. In disperare de cauza, Ancelotti a apelat si la Sevcenko, abia refacut, dar Gomes a salvat sutul ucraineanului (74). Finalul fierbinte n-a adus dec eliminarea lui Stam (doua "galbene") si un penalty cerut de Serginho. Nu s-a repetat istoria norocoasa de la semifinala din aprilie si Milan va tremura pentru calificarea in "optimi".

GRUPA H / Inter - FC Porto 2-1
Flerul lui Mancini

Renuntarea la Adriano, in favoarea lui Cruz, a fost mutarea cu care tehnicianul interist a intors meciul
Aurelian Botezatu

Cu victoria de aseara, 2-1 contra lui FC Porto, Inter a impuscat doi iepuri dintr-un foc. Si-a asigurat o pozitie confortabila in fruntea grupei H, 4 puncte distanta fata de a doua clasata, dar, mai important, a iesit din minicriza in care plonjase dupa acel 0-2 incasat in partida tur. Artizanul schimbarii la fata? Antrenorul Roberto Mancini.

E adevarat ca in prima parte, cind echipei sale nu i-a iesit mai nimic, intrind la cabine cu 0-1 pe tabela, tehnicianul nerazzurrilor a suferit cumplit pe banca. Dar are marele merit de a fi gasit apoi mutarea cistigatoare: Julio Cruz in locul unui Adriano mai indragostit in ultima vreme de discoteca dec de balon. Urmarea? Argentinianul a transformat sigur penalty-ul obtinut de Pizarro pentru 1-1 (75), iar 7 minute mai tirziu a inscris si golul de 2-1.

Continua traiectoria sinusoidala a Milanului. Dupa 3-1 cu Juve, esec la Eindhoven @ Daum, neamtul de pe banca lui Fener, invins clar de conationalii sai @ Totul a fost perfect pentru Olympiakos pina la lovitura libera a lui Juninho. Apoi 1-0 s-a facut 1-4 @ Rosenborg n-a reusit surpriza pe care o visa @ Liverpool a trecut pe primul loc in grupa lui Chelsea! @ Continua toamna rodnica a lui Artmedia Bratislava


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.