Tricolorii au pierdut matematic sansa calificarii, insa si a unui succes pe National Arena. Nu ne ramane decat sa visam la Mondialul din 2014.

Reprezentativa de fotbal a Romaniei a ratat calificarea la Campionatul European din 2012, dupa ce a terminat la egalitate, scor 2-2 (1-1), in meciul disputat, vineri seara, pe Arena Nationala, in fata Belarusului, in penultima etapa a grupei D a preliminariilor competitiei europene.

Romania ocupa pozitia a treia din grupa D, cu 13 puncte, in timp ce pe locul intai se pozitioneaza Franta(cu 20 de puncte), urmata de Bosnia(cu 19 puncte).


Astfel, remiza in meciul cu Belarus nu aprea ajutat, deoarece Bosnia a invins pe teren propriu nationala Luxemburgului, cu scorul 5-0.

Golurile echipei Romaniei au fost marcate de Mutu '18, '51 (penalti), in timp ce pentru Belarus au punctat Kirilenko '45 si Dragun '82.

  • Componenta echipelor:

Romania: Pantilimon - Matel, Tamas, Moti, Rat (Cocis '69) - Lazar, Bourceanu, Sanmartean (Ad. Cristea '29) - Torje, Marica (B.Stancu '80), Mutu. Antrenor: Victor Piturca.

Belarus
: Jevnov - Omelianciuk, Filipenko (Plaskonni '19), Verhovtov, Bordacev (Veretilo '89) - Kulchi, Dragun - Krivets (Rudik '60), Kisliak, Nehaicik -Kornilenko. Antrenor: Bernd Stange.

Partida a fost arbitrata de o brigada din Irlanda, condusa la centru de Alan Kelly, ajutat la cele doua linii de Damien MacGraith si Marc Douglas. Arbitru de rezerva a fost David Mckeon, potrivit MEDIAFAX.

La meciul disputat pe Arena Nationala au asistat 30.000 de spectatori.

  • Visand la Mondial

“Am uitat ca am mai ratat o calificare, dar ne simtim bine. Si ce daca ne-a egalat Dragun? Suntem obisnuiti. Asa ca la o ora si jumatate dupa ce ne-a murit speranta Euro 2012, ne-a aparut aceea a Mondialului brazilian. Cine spunea ca a murit speranta?”, comenteaza gsp.ro.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.