Basescu a participat la inaugurarea noului sediu al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), replica fostei atlete starnind rasul presedintelui, care a fost destins pe tot parcursul intalnirii.

Presedintele Traian Basescu a ajuns cu cateva minute inaintea inceperii ceremoniei. Dupa ce a dat mana cu Ivan Patzaichin, seful statului s-a imbratisat cu Nadia Comaneci, cu care a schimbat cateva cuvinte, noteaza MEDIAFAX.

Dupa discursurile oficiale ocazionate de inaugurarea noului sediu al COSR si Muzeului Olimpic, Traian Basescu a vizitat birourile cladirii si a ciocnit o cupa de sampanie cu cativa dintre fostii campioni romani.

Seful statului a pus apoi cateva lopeti cu pamant la radacina unui pin, lucru pe care l-au facut si seful Comitetului Olimpic International, Jacques Rogge, dar si presedintele COSR, Octavian Morariu.

"Pai haideti sa terminam", i-a spus Basescu sefului COSR, referindu-se la faptul ca mai este de plantat un pin de catre presedintele Comitetelor Olimpice Europene, Patrick Hickey.

Dupa remarca presedintelui, unul dintre oficialii COSR i-a intrebat in gluma pe cei prezenti daca nu cumva au de plantat pomi in curtile proprii, caci "domnu' presedinte e pus pe treaba".

La un moment dat, mergand spre urmatorul pin, seful statului a trecut pe langa fosta atleta Maricica Puica, laureata cu aur si cu bronz la Los Angeles 1984. Ea se afla intr-o conversatie cu un alt fost campion.

"Uite-l si pe domnu' presedinte", a spus fosta atleta, repetand o replica din timpul conversatiei sale: "Ma lesi!".
Replica fostei campioane a stranit rasul sefului statului, care a repetat: "Ma lesi!".

La plecare, seful statului a fost condus de catre Octavian Morariu, pe care l-a felicitat pentru realizarea acestui obiectiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.